Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ένα σωρό δραστηριότητες με τα δευτεράκια μου!!

Πολλές δραστηριότητες και πολλές φωτογραφίες από τις δραστηριότητες με τα μικρά μου δευτεράκια! Λοιπόν, ας αρχίσουμε!! Χθές ολοκληρώσαμε το κεφάλαιο "Πάμε για ψώνια" και γράψαμε ως ορθογραφία τις λεξούλες με τα τσουβαλάκια του ευ και του αυ που τα φωνάζουμε με δύο τρόπους το καθένα. Μάλιστα κάποια παιδάκια, επειδή είναι πολύ γρήγορα κάθε φορά αναλαμβάνουν να γράψουν με τις λέξεις μία όμορφη ιστοριούλα! Μερικές από τις συγγραφικές τους απόπειρες φαίνονται και στις φωτογραφίες!



Στα Μαθηματικά μας ολοκληρώνοντας το 11ο κεφάλαιο αποφασίσαμε να κάνουμε περισσότερο παιγνιώδεις τις δραστηριότητες και να τις επιλύσουμε βήμα- βήμα στον πίνακα, εξηγώντας κάθε φορά τι ακριβώς κάνουμε. Στην πρώτη άσκηση που ζητούσε αντιστοίχηση του αντικειμένου με τα χρήματα που δόθησαν για να αγοραστεί αντιστοιχίζαμε με μεγάλες λωρίδες από χαρτόνι, ενώ σχηματίζαμε το ποσό με δικά μας χάρτινα χρήματα που φέρνουμε κάθε φορά μαζί μας.



Μάλιστα για μεγαλύτερη εξάσκηση στους υπολογισμούς με τα ευρώ και τα ρέστα παίξαμε πάλι με το μαγαζάκι της τάξης μας που είχαμε δημιουργήσει από πέρσι. Εφοδιάσαμε το μαγαζάκι μας με ένα σωρό προϊόντα και κάναμε τις αγοραπωλησίες μας! Γράψαμε και τον τιμοκατάλογο για να γνωρίζουμε εξαρχής τις τιμές, αναλάβαμε και ρόλους, κάποιο παιδάκι ήταν ο μαγαζάτορας και κάποιο άλλο ο πελάτης! Αρέσει πολύ στα παιδιά η όλη διαδικασία και κάθε φορά ζητούν να παίξουμε!



Σχηματίζουμε το ποσό


Διαλέγουμε τα προϊόντα που θέλουμε να αγοράσουμε


Παίρνουμε και τα ρέστα μας!






Χθες τα δευτεράκια μου έφτιαξαν και ονειρεμένες χριστουγεννιάτικες καρτούλες!!Νομίζω πως φέτος όλοι περιμένουν τα Χριστούγεννα και εγώ περισσότερο από ποτέ, αγαπημένη γιορτούλα, χαρούμενα πρόσωπα, ζεστές ευχές, γιορτινό σκηνικό! Μάλιστα τους υποσχέθηκα πως θα στείλουμε και γράμμα στον Άγιο Βασίλη! (Ναι, με το ειδικό πρόγραμμα που έχουν τέτοια εποχή τα ταχυδρομεία, όπου στέλνεις τα γράμματα ομαδικά και μετά ένας καλός κύριος που υποδύεται τον Άγιο Βασίλη απαντά στα παιδάκια στέλνοντας τις δικές του ευχούλες!)






Η δραστηριότητά μας για αύριο που θα κάνουμε επαναληψούλα στην ενότητα"Πάμε για ψώνια;"
Σήμερα κάναμε μία επαναληψούλα στο 5ο κεφάλαιο, όπου η τελική αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με ένα μικρούτσικο τεστάκι που θα γράψουμε χωρίς άγχος και με πολλή βοήθεια, αν χρειαστεί από την κυρία. Πήραμε πολύχρωμα φύλλα Α4 και σε κάθε ένα από αυτά επεξεργστήκαμε κάθε τι που μάθαμε από τη συγκεκριμένη ενότητα. Η πρώτη δραστηριότητα- άσκηση περιλάμβανε τη γραφή των ημερών, η δεύτερη τους μήνες με τη δεύτερη ονομασία τους και τη σωστή τους αρίθμηση, τα τσουβαλάκια με τα ευ και αυ και τη σωστή κατανομή σε αυτά λέξεων με τους συνδυασμούς, δημιουργία ετικέτας, σωστός χωρισμός λέξεων στο τέλος της γραμμούλας. Όλα αυτά τα μεμονωμένα φύλλα τα κολλήσαμε με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ένα πολύχρωμο κολλάζ με ασκήσεις πάνω στο οποίο δούλεψε όλη η τάξη με το κάθε παιδάκι να λύνει κάτι διαδοχικά. Κάποια παιδάκια πολυγραφότατα μετέφεραν τις σωστές λύσεις και στα τετράδιά τους!















Λατρεύω αυτά τα ζωγραφιστά τετράδια!!



 Στα Μαθηματικά μας ολοκληρώσαμε και το 12ο κεφάλαιο, με την παραλλαγή όμως ορισμένων ασκήσεων για να γίνουν περισσότερο κατανοητές.
 Στη συνέχεια φτιάξαμε και τους δικούς μας πίνακες με τους αριθμούς μέχρι το 100, τους χρωματίσαμε και είμαστε έτοιμοι να τους πλαστικοποιήσουμε και να τους τοποθετήσουμε ο καθένας στο θρανί του. Το πινακάκι δανείστηκα από την καταπληκτική ιστοσελίδα πράσινη πρίζα.




 Μάλιστα σήμερα μιλώντας και για τους κανόνες της τάξης μας σε συνδυασμό με αυτά που έχουμε πει και στη Μελέτη Περιβάλλοντος αποφασίσαμε(για την ακρίβεια, βρήκαμε χρόνο!) να φτιάξουμε τους δικούς μας κανόνες, να τους γράψουμε, να τους ζωγραφίσουμε και να υπογράψουμε για την πλήρη αποδοχή τους από το σύνολο της τάξης μας! Κάθε έναν από αυτούς τους πλαστικοποιήσαμε και τους κολλήσαμε στην πόρτα μας! Και μιλώντας για καλή και ευγενική συμπεριφορά και επειδή σκέφτομαι να εφαρμόσω το τρομερό σύστημα της κυρίας Ιωάνναςγια μία αστεράτη συμπεριφορά με ορισμένες παραλλαγές για να το φέρουμε στα μέτρα μας δώσαμε και ορισμένα παράσημα ευγενικής συμπεριφοράς!


Με τιμή και με καμάρι παρακαλώ!!



Η μέρα μας έκλεισε όμορφα με το μικρό δωράκι-καρτούλα του Γιωργάκη μου με τις πιο γλυκές καραμελίτσες!

2 σχόλια :

Ιωάννα είπε...

Ελένη μου, είστε τρομερα δημιουργικοι! Η παραγωγή λόγου σας με εχει συναρπασει! Προβλέπω πολλους συγγραφείς να βγαινουν από την ψηφιακη ταξη της κυριας Ελένης!

Ελένη Χρυσανθακοπούλου είπε...

Ιωάννα μου, τώρα είδα το μήνυμά σου!!!Αχ, καλό μου κορίτσι, σε ευαχριστούμε!!Τι άλλο να πούμε για τα εμψυχωτικά σου λόγια!!Πόση δύναμη μας δίνεις!!Μακάρι να μπορούσαν όλα τα παιδάκια να έχουν όμορφη έμπνευση και να γράφουν αβίαστα, δυστυχώς η παραγωγή γραπτού λόγου είναι αγκάθι στο σχολικό μας σύστημα, νομίζω πως δίνουμε μεγαλύτερη βάση στη γραμματική και στους κανόνες. Δεν ξέρω...κι εγώ προβληματίζομαι..

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album