Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ένα παραμύθι αλλιώτικο από τα άλλα...


Εδώ και ένα μήνα μιλάμε στην τάξη μας για την ανακύκλωση και πόσο χρήσιμη είναι για τη ζωή μας, όχι μόνο γιατί μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον με λιγότερες ποσότητες επιβλαβών σκουπιδιών, αλλά και  γιατί δίνοντας άλλη όψη και μεταμορφώνοντας τα σκουπίδια, καταλήγουμε σε καλλιτεχνικές δημιουργίες χρήσιμες για την καθημερινότητά μας. Το παρακάτω παραμυθάκι που δημιουργήσαμε, μιλά για την ανακύκλωση και οπτικοποιήθηκε από τους μικρούς μαθητές. Ο χαριτωμένος τρόπος με τον οποίο το εικονογράφησαν θα παρουσιαστεί σε προσεχή ανάρτηση.
     Μια φορά και έναν καιρό σε μια πόλη μακρινή ζούσε τέρας τρομερό που βρόμιζε όλη τη Γη.

Το έλεγαν σπουπιδοκράτορα και είχε όψη φοβερή που τρόμαζε όλα τα παιδάκια που ήθελαν πόλη καθαρή.
     Τα σκουπίδια του πετούσε από δω και από κει,  γιατί έτρωγε πολύ. Μεγάλους τόνους από χαρτί, κουτάκια, γυάλινα μπουκάλια, πατατάκια, κρουασάν και πολλά πολλά  γλυκά πετούσε μες στην εξοχή και οι κάτοικοι είχαν τρομοκρατηθεί! Από τα σκουπίδια είχαν πνιγεί, τα σχολεία είχαν γεμίσει, χάλια ήταν οι αυλές, δεν μπορούσαν πια να παίξουν χαρούμενα στις εξοχές. 
      Η κακή συμπεριφορά συνεχίστηκε ακόμα, η θάλασσα πήρε άλλο χρώμα και εκεί που ήταν καθαρή πήρε χρώμα βιολετί από το λάδι το πολύ. Στα πάρκα και στην παιδική χαρά πια δεν παίζανε παιδιά, γιατί είχαν όλα καταληφθεί από τη συμμορία την τρομακτική: Τον σκουπιδολατρούλη, τη Σάσα την Καταστροφούλα, τον Περιβαλλοντοαδιαφορούλη και τον Σκουπιδιάρη το μικρούλη. Κάθε μέρα μες στο πάρκο, έπιναν, έτρωγαν και τραγουδούσαν και χωρίς να ενδιαφέρονται τα σκουπίδια τους πετούσαν. 
      Μία μέρα τα παιδιά συναντήθηκαν κρυφά και είπαν τέλος να δώσουν στην κακή συμπεριφορά, το περιβάλλον να σώσουν και να δώσουν ξανά στους κατοίκους χαρά. Μάζεψαν όλα τα σκουπίδια μες  στους κάδους αρχικά και τα κακά τερατάκια έδιωξαν πολύ μακριά για να μη βρομίσουν την πόλη ξανά! Έβαλαν κάδους παντού και στο σχολειο είπαν σε όλους ότι με την ανακύκλωση όλα μπορούν να διορθωθούν! Από τότε όλοι δεν πετούσαν σκουπίδια πουθενά και αποφάσισαν να κάνουν την ανακύκλωση γιορτή και χαρά. Έγραψαν και ένα ποίημα και το έβαλαν παντού για να βλέπουν όλοι τι δεν πρέπει να ξεχνούν:«Ανακύκλωση καλή
που το περιβάλλον σώζεις
είσαι από όλους μας αγαπητή
γιατί από τα σκουπίδια μας γλιτώνεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album