Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μαθαίνουμε για τα χρώματα με πινέλα και φαντασία Νο 2!

Μπλε όνειρα
Αγαπημένο μου ιστολόγιο, σήμερα με τα πρωτάκια μου μπήκαμε στο μάθημα "Μπλε όνειρα", όπου μαθαίνουμε το δίψηφο σύμφωνο "μπ" και πειραματιζόμαστε με τη ζωγραφική και τα χρώματα. Αντιστοιχίζουμε κάθε χρώμα με την ονομασία του
Πολύ όμορφο μαθηματάκι, παιχνιδιάρικο και πολύ δημιουργικό, δημιουργήσαμε σήμερα με την φαντασία μας! Αποφάσισα να εμπλουτίσω την προπέρσινη ανάρτηση με τα ψηφιακά μου πρωτάκια βάζοντας κάποιες πινελιές και από τα φετινά μου μικρά πρωτάκια. Όλες οι δράσεις και οι προσπάθειές μας να αναμείξουμε τα βασικά χρώματα και να δημιουργήσουμε τα συμπληρωματικά φαίνονται παρακάτω:
κόβουμε τετραγωνάκια χρωματισμένα με το ανάλογο χρώμα

Αναμειγνύουμε χρώματα και βλέπουμε το χρωματικό αποτέλεσμαΝα και ο αρλεκίνος για να μείνουν παραπονεμένα και τα μικρά μας! Σε κάθε μέρος υπάρχει η αναγραφή ενός χρώματος, όπου τα παιδάκια διαβάζουν και χρωματίζουν. Η όμορφη εικόνα από το καταπληκτικό ιστολόγιο Το νέο νηπιαγωγείο που ονειρεύομαι!

Η 4η ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας βάλθηκε να κάνει τα μικρά πρωτάκια καλλιτέχνες!Έτσι λοιπόν, ανασκουμπωθήκαμε, πήραμε τα πινέλα, τα χρώματα και τη φαντασία μας και δημιουργήσαμε όμορφες ζωγραφιές!Προηγουμένως όμως, μιλήσαμε για τα χρώματα, τα ψυχρά, τα θερμά και τις διάφορες παραλλαγές χρωμάτων που δημιουργούνται από την ανάμειξή τους.Φτιάξαμε ένα μεγάλο χαρτόνι και το αναρτήσαμε στον πίνακα. Στη συνέχεια,οι μικροί μαθητές αναμειγνύοντας τα βασικά χρώματα, δημιούργησαν τα δευτερεύοντα, αφού πρώτα πειραματίστηκαν.Μετά δημιουργήσαμε το προσωπικό βιβλίο ζωγραφικής με σχέδια του κάθε μαθητή ξεχωριστά και τα κρεμάσαμε στην τάξη μας.Έτσι ξεκινήσαμε την πολύ όμορφη αυτή και δημιουργική-γεμάτη χρώματα-ενότητα. Αύριο τα πρωτάκια θα ζωγραφίσουν πίνακες και σχέδια μεγάλων ζωγράφων!
Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο των μεγάλων ζωγράφων:
Σάντρο Μποτιτσέλι (Sandro Botticelli)


Ο Αλεσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι (Alessandro di Mariano di Vanni Filipepi) (14441510), γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλι, (Sandro Botticelli) ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος της Aναγέννησης. Αποτέλεσε έναν από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους καλλιτέχνες της εποχής του, του οποίου η φήμη άρχισε να εξανεμίζεται κατά τις αρχές του 16ου αιώνα. To όνομα Μποτιτσέλι (botticelli) προέρχεται πιθανά από το προσωνύμιο Il Botticello (μικρό βαρέλι) του αδελφού του, Τζιοβάνι, το οποίο απέκτησε λόγω του πάχους του.
Σπουδαίοι πίνακες του αποτελούν: Η Αλληγορία της Άνοιξης και Η Γέννηση της Αφροδίτης (Πινακοθήκη Uffizi Φλωρεντία).

Πάμπλο Πικάσο (Pablo Picasso)

Ο Πάμπλο Ντιέγκο Χοσέ Φρανσίσκο ντε Πάουλα Χουάν Νεμοπουσένο Μαρία ντε λος Ρεμέντιος Σιπριάνο ντε λα Σαντίσιμα Τρινιντάντ Ρουίς αι Πικάσο ή απλά Πάμπλο Πικάσο (1881 - 1973) ήταν και είναι ένας από τους κυριότερους Ισπανούς εκπροσώπους της τέχνης του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας όπου πέρασε και τα δέκα πρώτα χρόνια της ζωής του. Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής, τα έλαβε από τον πατέρα του, ο οποίος δίδασκε σε διάφορες ακαδημαϊκές σχολές. Ο ίδιος ο Πικάσο ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε πολύ μικρή ηλικία και έδειξε από νωρίς δείγματα του ταλέντου του. Το διασημότερο ίσως έργο του Πικάσο είναι η Γκερνίκα (ή Γκουέρνικα, με λατινική απόδοση στα ελληνικά), η απεικόνιση του Γερμανικού βομβαρδισμού της πόλης της Ισπανίας, Γκερνίκα. Αυτός ο μεγάλος καμβάς περιγράφει την απανθρωπιά, την βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου.

Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ (Jean-Honoré Fragonard)
Ο Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ (1732 - 1806) ήταν Γάλλος ζωγράφος της εποχής του ροκοκό.
Στην ηλικία των 6 ετών ο Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ εγκαταλείπει την γενέτειρα του για να εγκατασταθεί μαζί με την οικογένεια του στο Παρίσι, όπου θα περάσει ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη ζωή του. Ήδη από πολύ μικρός λάτρευε την ζωγραφική, και οι γονείς του, βλέποντας το αυτό τον έστειλαν σε ηλικία 14 ετών στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του Φρανσουά Μπουσέ. Ο Φραγκονάρ θεωρείται ζωγράφος της επιπολαιότητας, μολονότι έχει εμπνευστεί σε πολλά έργα του από την ολλανδική ζωγραφική του 17ου αιώνα, καθώς και από θρησκευτικά θέματα. Με μια εκπληκτική ικανότητα, ο Φραγκονάρ ήξερε να αποδίδει πιστά τις εκφράσεις των ανθρώπων, με περιχαρείς γκριμάτσες και μορφασμούς, και με υφάσματα γεμάτα ζωντάνια. Οι πινακες του κατακρίθηκαν πολύ κατα την διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Αμεντέο Μοντιλιάνι ( Αmedeo Modigliani)

Ο Αμεντέο Κλεμέντε Μοντιλιάνι, στα ιταλικά Amedeo Clemente Modigliani (1884- 1920) ήταν Ιταλός ζωγράφος και γλύπτης. Φιλάσθενος στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, πέθανε σε ηλικία 35 ετών. Το ψευδώνυμο του ήταν Μόντι (Modi). Όσον αφορά την οικογένεια του, γνωρίζουμε ότι γεννήθηκε από αστούς γονείς Σεφαρδίτες Ιουδαίους. Από νωρίς όμως γνώρισε τον κόσμο της τέχνης και αποφάσισε να γίνει ζωγράφος. Σε ηλικία 14 ετών άρχισε να παίρνει μαθήματα ζωγραφικής. Ένα χρόνο αργότερα, σε ηλικία 18 ετών, συνέχισε τα μαθήματα ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών της Βενετίας, όπου εμβάθυνε στην ιστορία της τέχνης.
Βίνσεντ βαν Γκογκ (Vincent Willem van Gogh)
Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ (Vincent Willem van Gogh, προφορά στα ολλανδικά: Βίνσεντ φαν Χοχ) (1853 - 1890) ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ γεννήθηκε στο ολλανδικό χωριό Ζούντερτ και ήταν ο μεγαλύτερος από τα συνολικά οκτώ παιδιά της οικογένειάς του, γιος του πάστορα Θεόδωρου Bαν Γκογκ. Το 1880, σε ηλικία 27 ετών, ξεκινά να παρακολουθεί τα πρώτα του μαθήματα ζωγραφικής. Επηρεάζεται σημαντικά από το κίνημα του ιμπρεσιονισμού και ειδικότερα σε ότι αφορά τη χρήση του χρώματος. Μερικά σημαντικά έργα του είναι: Οι πατατοφάγοι, Το δωμάτιο του βαν Γκογκ στην ΑρλΤο δωμάτιο του καλλιτέχνη με το κρεβάτι του), Το κόκκινο αμπέλι, Έναστρη νύχτα, Βάζο με δώδεκα ηλιοτρόπια, Σιτοχώραφο με κοράκια
Λεονάρντο ντα Βίντσι (Leonardo Da Vinci)
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452 - 1519) ήταν Ιταλός αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, μουσικός, εφευρέτης, μηχανικός, ανατόμος, γεωμέτρης και επιστήμονας που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, υπήρξε ακόμα σημαντικός εφευρέτης και επιστήμονας, με σημαντική συνεισφορά στην ανατομία, και την αστρονομία. Ο Λεονάρντο γεννήθηκε στην πόλη Αντσιάνο, κοντά στο Βίντσι της Ιταλίας. Το πλήρες όνομα του ήταν "Leonardo di ser Piero da Vinci", αν και υπέγραφε τα έργα του ως "Leonardo" ή "Io, Leonardo" (= «Εγώ, ο Λεονάρντο»). Μεγάλωσε με τον πατέρα του στην πόλη της Φλωρεντίας, όπου από πολύ μικρή ηλικία έδειξε δείγματα της ευφυΐας και του καλλιτεχνικού του ταλέντου. Αυτός ήταν και ο λόγος που στάλθηκε σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών ως μαθητευόμενος στο εργαστήριο του φλωρεντινού ζωγράφου και αρχιτέκτονα Αντρέα ντελ Βερόκιο. Οι πρώτες δημιουργίες του Λεονάρντο έγιναν την περίοδο που ήταν μαθητευόμενος του Βερόκιο. Ακόμα και σε αυτά τα πρώιμα έργα του, αναδεικνύεται το ταλέντο του στο σχέδιο αλλά και η πειθαρχημένη προσοχή του στη λεπτομέρεια. Μερικά σημαντικά έργα του είναι: Η Μόνα Λίζα είναι ένα από τα περίφημα έργα του.
Πιερ Ογκίστ Ρενουάρ (Pierre Auguste Renoir)
O Πιερ Ογκίστ Ρενουάρ (1841 - 1919) ήταν Γάλλος ζωγράφος και εκπρόσωπος του ιμπρεσιονισμού. Γεννήθηκε στην πόλη Λιμόζ της Γαλλίας, γιος του ράφτη Λεονάρ Ρενουάρ και της εργάτριας Μαργκερίτ. Φοίτησε στα επτά του χρόνια σε καθολικό σχολείο. Τα βράδια παρακολουθούσε μαθήματα στη Σχολή Σχεδίου και Διακόσμησης. Το 1867 ένας πίνακας του με τον τίτλο Λιζ (Lise) έγινε δεκτός στο Σαλόν του Παρισιού. Την περίοδο αυτή, θεωρείται πως ο Ρενουάρ επηρεάστηκε σημαντικά από τον Κλωντ Μονέ, πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο προς τον ιμπρεσιονισμό. Το 1919, ο Ρενουάρ επισκέφτηκε το Λούβρο όπου είχε την ευκαιρία να δει δικούς του πίνακες να εκτίθενται μαζί με κλασικά έργα. Απεβίωσε στις 3 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, σε ηλικία 78 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album