Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Σημεία στίξης,συμμετρικά και πολύχρωμα μαθηματικά!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο σήμερα τα μικρά δευτεράκια ήταν όλο εκπλήξεις και θυμούνταν πολλά από πέρσι!Αποφάσισα χθες το βράδυ να μπούμε σιγά- σιγά κι εμείς στο 7ο κεφάλαιο που είναι και το επετειακό μας! Μίλησα με την κυρία Ιωάννα τι θα κάνει με τους αστεράτους μαθητές της και σχεδίασα δραστηριότητες για να μπούμε παίζοντας στη γραμματική του 7ου κεφαλαίου που είναι τα σημεία στίξης! Τον προοργανωτή θα τον αφήσουμε για αύριο γιατί απαιτεί αρκετή επεξεργασία και έχουμε να πούμε πολλά σχετικά με τις έννοιες πόλεμος-ειρήνη, το χρονικό του πολέμου(όσο γίνεται σε αυτή την ηλικία) και τη νίκη των Ελλήνων. Λοιπόν...πώς να εξηγήσεις στα μικρά δευτεράκια τα εισαγωγικά και τα αποσιωπητικά που είναι καινούριες έννοιες, μια και τα υπόλοιπα σημεία στίξης τα είχαμε αναφέρει από πέρσι σε όλα τα κείμενα που κάναμε. 
Ομολογώ πως τα παιδάκια κατάλαβαν πολλά και ανταποκρίθηκαν πολύ σωστά στη δραστηριότητά μας! Γράψαμε αρκετές προτασούλες στον πίνακα και κόλλησα τα σημεία στίξης γύρω από τις προτάσεις σε μικρά καρτελάκια. Στη συνέχεια, κάθε παιδάκι που σηκωνόταν έπρεπε να διαβάζει σωστά την πρόταση, να δώσει το κατάλληλο ηχόχρωμα και να επιλέξει το σωστό σημείο στίξης, το οποίο έπρεπε να τοποθετήσει στη σωστή θέση μέσα στην κάθε πρόταση. Τέτοιες δραστηριότητες τους αρέσουν πολύ και τραβάνε το ενδιαφέρον τους και ειλικρινά δεν ξέρω ποιον να πρωτοδιαλέξω να έρθει στον πίνακα! Μάλιστα κάποια παιδάκια μετέφεραν όλες τις προτάσεις στο τετράδιό τους και κύκλωσαν όλα τα σημεία στίξης με μαρκαδόρο ή ξυλομπογιά.












Στο μάθημα των Εικαστικών με την αξιολάτρευτη κυρία Ιωάννα τα παιδάκια έφτιαξαν υπέροχα συμμετρικά σχήματα χρησιμοποιώντας απλά ένα λευκό φύλλο Α4. Έσταξαν επάνω λίγο χρώμα τέμπερας και διαπίστωσαν πως από τα βασικά χρώματα μπορούν να προκύψουν τα συμπληρωματικά! Δεν θα υπήρχε καλύτερη στιγμή να κάνουν αυτή τη δραστηριότητα μια και αύριο θα μιλήσουμε για τα συμμετρικά σχήματα! Ορίστε λοιπόν τι έκαναν, όλα τα έργα τους θαυμαστά, τόσο πολύ που ζήλεψα κι ήθελα να φτιάξω κι εγώ!










Στα Μαθηματικά παίξαμε βρίσκοντας το μισό και το ολόκληρο, αυτή τη φορά με έναν περισσότερο πολύπλοκο τρόπο! Επιλέγαμε έναν αριθμό, βρίσκαμε από πόσες δεκάδες αποτελείται και τις αναλύαμε, ενώ στη συνέχεια αναλύοντας τις μονάδες βρίσκαμε το μισό τους. Δουλέψαμε δηλαδή κάπως έτσι! Νομίζω πως τα παιδάκια κατάλαβαν και αυτή την περισσότερο σύνθετη διαδικασία.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album