Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα Comenius: Ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, σήμερα κάναμε αρκετές δραστηριότητες στην αγαπημένη μας τάξη και θα μιλήσω διεξοδικά για κάθε μια από αυτές! Στη γλώσσα μας η γραμματική μας ήταν αρκετά εύκολη και κατανοητή, μια και είχαμε επεξεργαστεί πολύ καλά το θέμα της τοποθέτησης των λέξεων σε αλφαβητική σειρά από πέρσι. Πρόβλημα δεν εντοπίσαμε ούτε στις λέξεις που αρχίζουν από το ίδιο γραμματάκι. Ακολουθήσαμε τον κανόνα και κάναμε όλες τις ασκησούλες μας. Επειδή όμως έβρεχε σήμερα, οι σταγόνες χτυπούσαν δυνατά επάνω στη στέγη της τάξης μας και έκανε τόσο θόρυβο που κανείς δεν μπορούσε να ακούσει κανέναν! Δυσκολευτήκαμε από το δυσάρεστο καιρικό φαινόμενο, αλλά τα καταφέραμε! Μάλιστα κάναμε και μία πολύχρωμη χαρτονένια δραστηριότητα! Έγραψα σε λωρίδες από χαρτόνι λεξούλες και τις μοίρασα στις ομάδες! Σε ένα άλλο χαρτόνι που τοποθετήσαμε στον πίνακα, στήσαμε το τρενάκι της αλφαβήτας. Κάθε παιδάκι που σηκωνόταν, κολλούσε τη λεξούλα του τηρώντας πάντα την αλφαβητική σειρά. Βέβαια, είχα βάλει και πιο δύσκολες λεξούλες, όπου για να καταλήξεις στη σωστή τοποθέτηση έπρεπε να εξετάσεις το τρίτο γραμματάκι ή ακόμα και το τέταρτο.
Τα μαθητάκια μου ήταν πολύ καλά και έτοιμα να ολοκληρώσουν και αυτή τη δραστηριότητα!







Στην ευέλικτη ζώνη τα μαθητάκια μου πάλι διέπρεψαν και ενώ δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας, ανασκουμπώθηκαν, έβαλαν τα δυνατά τους και ολοκλήρωσαν την πρώτη δραστηριότητα για το πρόγραμμα Comenius στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας! Αρχικά μπορώ να πω πως ήμουν αρκετά επιφυλακτική ως προς το τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από την όλη διαδικασία, αργότερα, στην πράξη όμως διαπίστωσα, ότι τα παιδιά, όχι μόνο μπόρεσαν να εντοπίσουν τις χώρες στο χάρτη της Ευρώπης με ευκολία, κατάφεραν να συνεργαστούν μέσα σε έναν πολύ μικρό χώρο όπως είναι η τάξη μας, ανέλαβαν διαφορετικές δραστηριότητες εναλλάξ (μάλιστα είχαμε και τη Θεοδωρούλα μας που έξυνε τις ξυλομπογιές για να τις πάρουν τα υπόλοιπα παιδάκια για να χρωματίσουν το χάρτη), συνέδεσαν την κάθε χώρα με τη δική της σημαία και μάλιστα όλα αυτά αβίαστα χωρίς να πιεστούν σε κάτι, αλλά και χωρίς εγώ να έχω ιδιαίτερο ρόλο καθοδήγησης, μόνο συμβουλευτικό σε κάποιες περιπτώσεις! Χαίρομαι πραγματικά αυτούς τους θεληματικούς μαθητές, που μπορεί να είναι αρκετοί σε κάθε τάξη και μπορούμε κι εμείς να εμπνεόμαστε και να δημιουργούμε! Ορίστε λοιπόν τι έκαναν αυτά τα έξυπνα δευτεράκια:























Να και η παρουσίασή μας, που μπορείτε να δείτε στην παραπάνω ανάρτηση! Στις εικόνες που έψαξα για να τις προσαρμόσω στην παρουσίαση, αισθάνθηκα συγκίνηση και δέος μόνο στα στιγμιότυπα που αναφέρονται στη χώρα μας, στην Ακρόπολη, στους Δελφούς, στην Αρχαία Ολυμπία! Νομίζω πως η χώρα μας είναι τόσο ευλογημένη! Έχουμε έναν σπουδαίο πολιτισμό που θα ήταν υπέροχο αν οι μικροί μας μαθητές γνώριζαν τα ιδεώδη που τον διέπουν!  


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album