Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ένα σωρό διαφημίσεις στην τάξη μας!!

Τι έκαναν σήμερα τα αγαπημένα μου δευτεράκια; Σήμερα στην ώρα της Γλώσσας μας και στο μάθημα με τις διαφημίσεις του 5ου κεφαλαίου ασχοληθήκαμε με τη μορφή και τα χαρακτηριστικά των διαφημίσεων, τόσο στην έντυπη μορφή τους (περιοδικά, εφημερίδες) όσο και στον τρόπο που παρουσιάζονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το πόσο ελκυστικές είναι, αλλά και το χαρακτηριστικό τους να σου δημιουργούν ανάγκες ,ενώ δεν τα χρειάζεσαι πραγματικά!(Ζούμε εξάλλου σε μία απίστευτη εποχή καταναλωτισμού και ίσως η σωστή αγωγή καταναλωτή να έβρισκε πρόσφορο έδαφος στα σχολειά μας). Μάλιστα τα παιδάκια μου ανέφεραν ότι αν ξοδεύουμε όλα μας τα χρήματα σε αγορές που δεν χρειαζόμαστε, δεν θα έχουμε χρήματα να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες!
Αρχικά κόψαμε όποια διαφήμιση μας άρεσε από διάφορα περιοδικά και τις κολλήσαμε όλες μαζί δημιουργώντας το κολλάζ των διαφημίσεων. Στη συνέχεια κάθε παιδάκι πήρε από μία συσκευασία προϊόντος από αυτές που είχαμε μαζέψει και μας διαφήμισε το προϊόν του μέσα από την αυτοσχέδια τηλεόραση που δημιουργήσαμε!! Τα παιδάκια ανέφεραν πολλά πειστικά επιχειρήματα και πολλά από αυτά θα έκαναν για τέλειους διαφημιστές! Μίλησαν για χυμούς που σε κάνουν παντοδύναμο, για γάλατα που μπορούν να σε γεμίσουν με ενέργεια στη στιγμή, για υγιεινά δημητριακά που κάνουν τα παιδάκια καλύτερους μαθητές! Στο τέλος ψηφίσαμε και για την καλύτερη διαφήμιση!! Δύο υπερίσχυσαν πανηγυρικά!! Του Γιωργάκη μας και της Ευγενούλας μας! Σίγουρα θα αγόραζα και εγώ τα υπέροχα προϊόντα τους!!!













Στα Μαθηματικά μας λύσαμε αρκετές ασκησούλες με πρόσθεση και αφαίρεση διψήφιων αριθμών, οριζόντια αλλά και κάθετα. Έτσι είχα δημιουργήσει τρία φυλλάδια, τα οποία λύσαμε συλλογικά όλη η τάξη μας. Μετά τα μικρά δευτεράκια μου τα στόλισαν με διάφορα σκιτσάκια!











Στο τέλος φτιάξαμε και όμορφα κουκουβαγάκια με χαρτοδιπλωτική από το αγαπημένο krokotak.
Δεν είναι αξιαγάπητες;




2 σχόλια :

Ιωάννα είπε...

Αχ η τηλεόρασή σας Ελένη μου! Τι υπέροχη ιδέα!

Ελένη Χρυσανθακοπούλου είπε...

Ιωάννα μου η καλοσύνη και η συμπαράστασή σου είναι απίστευτες!!!!Χαίρομαι που είσαι μία Συναδέλφισσα με Σ κεφαλαίο!!!!Και μία υπέροχη δασκάλα!!

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album