Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ταξιδέψαμε μέχρι την Πολωνία με τα φτερά της φαντασίας μας!





Την Παρασκευή κάναμε και το πρώτο μας ταξιδάκι!Πού αλλού; Μα, στην Πολωνία, εκεί που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο ταξίδι του σχολείου μας στα πλαίσια του comenius. Αμέσως ξεκινήσαμε την οργάνωση, όπως και οι ήρωες του βιβλίου μας για να πάνε στην ονειρεμένη Χωχαρούπα! Έπρεπε όμως να περάσουμε από κάποια συγκεκριμένα στάδια μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας! Το πρώτο στάδιο περιλάμβανε τη συγγραφή όλων των απαραίτητων που θα χρειαστούμε στο ταξίδι μας! Έτσι, αρχικά γράψαμε τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να πάρουμε μαζί μας. Έδωσα σε κάθε ομάδα από ένα πολύχρωμο φύλλο και αμέσως ξεκίνησε το γράψιμο! Τα πράγματα που ανέφεραν τα παιδιά ήταν πολλά και μάλιστα εικονογράφησαν πολλά από τα αντικείμενα που θεώρησαν πως θα τους ήταν απαραίτητα στο ταξίδι!





Νομίζω η πιο οργανωμένη μου ομαδούλα για τη δραστηριότητα!

Κολλήσαμε και τα απαραίτητα ταρανδάκια και αστεράκια για μία μικρή επιβράβευση επιτυχίας του σταδίου
Δεν έπρεπε να γράψουμε όμως και ένα σημειωματάκι στη μανούλα για να την ενημερώσουμε ότι θα λείπουμε από το σπίτι; Μα, ναι, βέβαια!Μικρά σημειωματάκια που θα τα βάζαμε στο ψυγείο για να ενημερώσουμε για την απουσία μας! Αυτό ήταν το δεύτερο στάδιο!Αμέσως τα μαθητάκια μου έγραψαν όμορφα σημειωματάκια για να ενημερώσουν για την απουσία τους!






 


Μια που θα πηγαίναμε όμως σε μία ξένη χώρα δεν θα έπρεπε εκεί να τους αναφέρουμε μερικά από τα έθιμα του τόπου μας την περίοδο των Χριστουγέννων; Αυτό ήταν το τρίτο στάδιο. Έδωσα πάλι στις ομαδούλες πολύχρωμα φύλλα καταγραφής! Τα παιδάκια μου έγραψαν εξαιρετικά πράγματα, όπως το ότι στολίζουμε το δέντρο, κόβουμε τη βασιλόπιτα, ανταλλάσουμε δωράκια!







Δεν έπρεπε όμως να βρούμε και τη λύση σε ένα σωρό αινίγματα όπως και οι ήρωες του βιβλίου μας; Θυμάστε που σας έχουμε πει για τη χώρα των αινιγμάτων, όπου οι φίλοι μας μπέρδεψαν τη γλώσσα τους μέχρι να πούνε ένα σωρό γλωσσοδέτες.... Και το τέταρτο στάδιο τα περάσαμε με επιτυχία!


Στο πέμπτο στάδιο έπρεπε να γράψουμε ένα μικρό σημειωματάκι στον Άγιο Βασίλη, επειδή θα περνούσε από το σπίτι μας και δε θα μας έβρισκε!


 Το επόμενο στάδιο περιλάμβανε τη δημιουργία ορισμένων καρτών, στις οποίες θα γράφαμε πολλές ευχούλες για τους φίλους μας και θα ήταν το δικό μας συμβολικό δωράκι!Γέμισε η τάξη μας με ένα σωρό πολύχρωμες κάρτες που αποτυπώνονταν οι πιο γλυκές και τρυφερές ευχές!







Μαζί με τις καρτούλες όμως αποφασίσαμε να φτιάξουμε και ένα νόστιμο χριστουγεννιάτικο γλυκό για να τους προσφέρουμε! Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να καταγράψουμε όλα τα υλικά που θα χρειαζόμασταν, αλλά και τις οδηγίες για την εκτέλεσή του! Πρόκειται για ένα εύκολο και πολύ απλό ως προς την παρασκευή του γλυκό ,καθώς δεν περιλαμβάνει ψήσιμο και μπορεί εύκολα να γίνει μέσα σε μία τάξη με τη συμμετοχή των παιδιών! Τα υλικά που χρειαστήκαμε ήταν δύο πακέτα πτι μπερ, δύο κούπες ζάχαρη άχνη, μία κούπα κακάο, ένα βιτάμ. Αφήνουμε το βιτάμ για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να λιώσει. Αφού λιώσει, το βάζουμε σε ένα μπολ ανάμειξης και προσθέτουμε τα μπισκότα πτι μπερ τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας συνεχώς και στο τέλος το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα μας σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Του δίνουμε με τα χέρια μας σχήμα κυλίνδρου, το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετή ώρα μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφού περάσει η ώρα, το βγάζουμε και το σερβίρουμε σε κομματάκια.



Φυσικά το γλυκάκι το έφαγαν τα παιδάκια!








Στο τέλος μαζέψαμε όλα τα δωράκια μας που είχαμε εκθέσει στον πίνακα και τα βάλαμε μέσα σε ένα φάκελο που φτιάξαμε από χρυσό χαρτόνι για να τα στείλουμε στους φίλους μας!




Πριν πάμε όμως εκεί θεωρήσαμε πως έπρεπε να μάθουμε πολλά για την όμορφη αυτή χώρα!Είδαμε αρkετά βιντεάκια με τα πιο χαρακτηριστικά της αξιοθέατα και χορέψαμε πολλούς παραδοσιακούς
χορούς!


εδώ την ώρα του χορού!





Η κυρία πήρε όλες τις όμορφες παιδικές ευχούλες και τη θετική τους ενέργεια και έφυγε για την Πολωνία! Ανυπομονώ να γυρίσουμε για να φτιάξουμε και εμείς όμορφες καρτούλες και στολιδάκια, όπως έκανε η αστεράτη τάξη της κυρίας Ιωάννας που ταξιδεύει με τα φερά της φαντασίας, αλλά και της ψυχής σε όλον τον κόσμο! Ευχαριστούμε για την αγάπη σας και τη συμπόρευση αστεράτοι μας και να θυμάστε ότι η αγάπη κα η φιλία σας είναι για εμάς τα πιο πολύτιμα δώρα!!! Θα λάβουμε με χαρά όλα τα δωράκια σας και θα ανταποδώσουμε με το πιο γλυκό τρόπο!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album