Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Καρναβάλι και Μαθηματικά!

Έρχονται τα καρναβάλια κι εμείς είμαστε στην ενότητα "Μες στο Μουσείο" που συνδυάστηκε σήμερα με την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας, όπου τα παιδάκια ξεναγήθηκαν στους χώρους του και έμαθαν πολλά για τη ζωή των ανθρώπων που ζούσαν στην περιοχή, καθώς είδαμε πολλά αγγεία, αμφορείς, αγάλματα, κοσμήματα και νομίσματα.Μπορέσαμε και βγάλαμε κρυφά και μερικές φωτογραφίες μια και δεν επιτρεπόταν.Στο λαογραφικό μουσείο που θα επισκεφθούμε την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε να μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερες!




Στη Γλώσσα μας το γραμματικό στοιχείο που διδαχθήκαμε ήταν το αόριστο άρθρο που ξεκινήσαμε από προχθές να συζητάμε γι' αυτό και να το εντοπίζουμε σε παραδειγματάκια, προσπαθώντας να το διακρίνουμε από το οριστικό. Βέβαια, τα τετράδιά μας γέμισαν σερπατίνες, κλόουν και μασκούλες και έτσι δώσαμε στη γραμματική μας καρναβαλική ατμόσφαιρα!!! Τα παιδάκια ήταν πολύ ενθουσιασμένα και πολύ συνεργάσιμα και εγώ λατρεύω τα πολύχρωμα τετράδια φτιαγμένα από παιδικά χεράκια!






Η ίδια ατμόσφαιρα επικράτησε και στην ελεύθερη ώρα των Μαθηματικών, όπου κάναμε επανάληψη στην κάθετη πρόσθεση με κρατούμενο που δουλεύουμε από την προηγούμενη Παρασκευή, αφού ολοκληρώσαμε το πρώτο τεύχος των Μαθηματικών. Έδωσα σε κάθε παιδάκι από ένα φύλλο Α4. Επάνω σε αυτό είχα σχεδιάσει από μία μάσκα και μέσα σε αυτή είχα γράψει αρκετές κάθετες προσθεσούλες με κρατούμενο. Πραγματικά είχε μεγάλη επιτυχία, αφού όλα τους ήθελαν να λύσουν και άλλες προσθέσεις και μετά να ζωγραφίσουν και τη μάσκα! Στη συνέχεια, αφού τελειώσαμε όλοι, κόψαμε τις μάσκες μας και τις κολλήσαμε σε ένα χαρτόνι που θα διακοσμήσει την τάξη μας. Μπορεί η ιδέα να μην είναι εξαιρετική, όμως έδωσε μεγάλη χαρά και κινητοποίησε όλους τους μαθητές και εκεί θέλω να σταθώ: πώς με τα λιγοστά μέσα που δυστυχώς διαθέτουμε να κάνουμε τη διδασκαλία μας πιο ελκυστική και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών πιο ενθουσιώδη!





Μάλιστα τη φορέσαμε κιόλας!! Τι; Τζάμπα κάναμε όλες τις προσθέσεις;




Αύριο, θα φτιάξουμε οικολογικούς χαρταετούς από απλή εφημερίδα, την οποία τα παιδάκια θα βάψουν! Έκανα τα προσχέδια στο σπίτι για να δω πως θα εξελιχθεί η διαδικασία κατασκευής στην τάξη! Αύριο θα παρουσιάσουμε την κατασκευή αναλυτικά και το αποτέλεσμα που ελπίζω να είναι όμορφο!



Και επειδή είμαστε στο μάθημα με τη λαλίτσα, να και η δική μου λαλίτσα που αύριο θα δείξω στα παιδάκια. Ο ήχος είναι υπέροχος!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album