Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Το ημερολόγιο μίας σχολικής τάξης!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, συνεχίζουμε κανονικά τα μαθήματά μας και νομίζω πως έχουμε προσαρμοστεί στην ιδιαιτερότητα της κατάστασης. Τα πρωτάκια μου συνεχίζουν ακάθεκτα σε καινούριες φωνούλες (σήμερα μάθαμε το π, το εντοπίσαμε σε λεξούλες, το κυκλώσαμε, το συνδυάσαμε με τα φωνήεντα που έχουμε μάθει, το ζωγραφίσαμε μέσα σε μπαλόνια, σκιτσάκια και πολλά άλλα). Στα Μαθηματικά είμαστε ήδη στο 4ο μάθημα και μαθαίνουμε για την ποσότητα των αριθμών μέχρι το 5. Τα εκτάκια μου σήμερα δημιούργησαν τα δικά τους όμορφα κειμενάκια (1η ενότητα της Γλώσσας μας), ενώ ασχοληθήκαμε και με όλη σχεδόν τη Γραμματική του κεφαλαίου, μιλώντας για παροντικούς, παρελθοντικούς και μελλοντικούς χρόνους. Νομίζω όμως πως από εδώ και έπειτα, καθώς δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε μία μόνο τάξη, το ιστολογιάκι μας θα αλλάξει μορφή και θα καλύπτει στο μεγαλύτερο μέρος του κατασκευές-δημιουργίες των μαθητών από τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα και λιγότερο διδακτική μεθοδολογία και προσέγγιση. Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και δεν μπορούμε να αφιερώνουμε πολλές ώρες, γιατί τα μαθήματα είναι τόσα πολλά. Οι πληροφορίες των αναρτήσεων είναι μόνο ενδεικτικές και θα έχουν το χαρακτήρα ενός ημερολογίου για τα παιδάκια της τάξης. Το ιστολόγιο θα φέρει τον αγαπημένο τίτλο του, μια και αναφέρεται στα αγαπημένα μου παιδάκια που ήμασταν δύο χρονιές μαζί, αλλά ο τίτλος της κάθε ανάρτησης θα είναι : "Το ημερολόγιο μίας σχολικής τάξης". Ελπίζω να έχουμε να δείξουμε πολλά που θα βοηθήσουν και θα εμπνεύσουν δασκάλους ολιγοθέσιων σχολείων.




όμορφη παραγωγή γραπτού λόγου "Αφηγούμαι ένα φανταστικό μου ταξίδι, μία περιπέτεια"






 Μαθηματικά Πρώτης : κυκλώνω το σωστό αριθμό των αντικειμένων





Κυκλώνω όσες φατσούλες φαίνονται

Οι αριθμοί: γραφή, ποσοτικοποίηση

Τα εκτάκια μου κόβουν για διακόσμηση της τάξης


Η παρεούλα των ηρώων του βιβλίου μας. Τα παιδάκια ζωγράφισαν όμορφα. Και εδώ φαίνεται η δουλειά του νηπιαγωγείου!Νηπιαγωγοί μου εύγε!

εξωτερικά η τάξη μας

Γλώσσα 'Εκτης: Σχεδιάγραμμα χρόνων του ρήματος

Γλώσσα Πρώτης:Αισθητοποίηση γραμμάτων με διάφορους τρόπους, ακόμα και με ξύσματα

Ζωγραφίζω τα αστεράκαι με λεξούλες που ξεκινούν από π και τα βαλιτσάκια με λεξούλες που περιέχουν το ο

Ζωγραφίζω τα σχηματάκια με το ι

Γλώσσα Πρώτης: Ζωγραφίζω τα σχηματάκια με το ε

Μαθηματικά Πρώτης:Οπτικοποιώ την ποσότητα των αριθμών

Τα πρωτάκια μου ταξινομούν τα ζωάκια στη Μελέτη. Εύκολη και γρήγορη ασκησούλα για εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας με το ψαλίδι. Το νηπιαγωγείο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά!

φτιάχνουμε τα γραμματάκια με πλαστελίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album