Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Το ημερολόγιο μίας σχολικής τάξης- Αφιέρωμα στο έπος του ΄40Αγαπημένο μου ιστολόγιο, κάπως έτσι ξεκινήσαμε και τις πρόβες μας για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Κάθε χρόνο συγκινούμαι το ίδιο στο άκουσμα των παιδικών φωνών και ακόμα περισσότερο όταν οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά και με μεγάλη δημιουργική διάθεση! Φέτος θα απαγγείλουμε το παρακάτω χρονικό. Τα κείμενα είναι της Ελένης Παπαποστόλου, η οποία περιγράφει με παραστατικό και ζωντανό τρόπο τα γεγονότα του ΄40, από την κήρυξη του πολέμου, την κατοχή, μέχρι και την απελευθέρωση της πατρίδας. 

Εμείς κάναμε την ενσωμάτωση των τραγουδιών και των ποιημάτων για τα παιδάκια, προκειμένου να συμμετέχουν και οι 6 τάξεις του σχολείου μας, προσαρμόζοντάς το έτσι στα δικά μας δεδομένα. Επιπλέον περιλαμβάνεται το φωτογραφικό υλικό που βρήκαμε στο διαδίκτυο και το εκτυπώσαμε σε σελίδες Α4 προκειμένου να κατασκευάσουμε το σκηνικό της γιορτούλας μας. Οι φωτογραφίες που επιλέχθησαν θα χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω επεξεργασία (οι μαθητές θα αναλύσουν προφορικά και γραπτά, τι δείχνουν, σε ποιο γεγονός αναφέρονται, ποια συναισθήματα τους δημιουργούν, συνδυάζοντας το μάθημα της Γλώσσας). Επιπλέον κάποια φύλλα για κατασκευούλες που ανιχνεύσαμε από το διαδίκτυο και απευθύνονται σε μικρά, αλλά και μεγάλα παιδάκια, όπως επίσης και τραγούδια από έναν υπέροχο δίσκο "Αλβανία" που κάνει μεγάλη εντύπωση στα παιδιά, γιατί περιλαμβάνει σύγχρονες μουσικές και ήχους. Εδώ ένα απο τα αγπημένα μου με την πιο μελωδική παιδική φωνούλα:

χρονικο για-τη-γιορτη-τησ-28ησ(2) from Eleni ChrisanthakopoulouΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
28 οκτωβριου 1940 ποιήματα from Eleni Chrisanthakopoulou

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ

Ο ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟΣ

Ο ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album