Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, σήμερα με τα μικράκια της πρώτης μάθαμε για το γραμματάκι Μμ και μάλιστα κάναμε και μία όμορφη εικαστική παρέμβαση. Ζωγραφίσαμε το γραμματάκι και το γεμίσαμε με μαυρομάτικα φασόλια που είχε η κυρία στο σπίτι και έτσι μάθαμε πολύ καλά το γραμματάκι, διαβάζοντας και το διαλογικό κείμενο του βιβλίου "Μύτη σαν σαλάμι" με τον Καραγκιόζη και τον Μορφονιό. Στη συνέχεια διακοσμήσαμε το χαρτονάκι μας με λεξούλες που αρχίζουν από αυτό.
Για να μάθουμε πολύ καλά όμως τους αριθμούς μέχρι το 20, τη γραφή και την ποσότητά τους, φτιάξαμε το πολύχρωμο πινακάκι των αριθμών, όπου σχηματίσαμε τετράγωνα κουτάκια, μέσα στο οποία γράψαμε και από έναν αριθμό μέχρι το 20. Το κάναμε εντελώς διαισθητικά και κάθε φορά ανακοινώναμε τι πρόκειται να γράψουμε (είναι απόλυτα λογικό κάποια παιδάκια να μπερδεύονται όταν πρόκειται για τους διψήφιους αριθμούς κυρίως στον τρόπο γραφής τους.)Με την έκτη μου ασχοληθήκαμε με την παραγοντοποίηση των φυσικών αριθμών, φτιάχνοντας αριθμοδέντρα, όπου αναλύαμε τους σύνθετους αριθμούς σε γινόμενα πρώτων παραγόντων.


Δεν θα μπορούσαμε όμως να αντισταθούμε και στο χριστουγεννιάτικο κλίμα της εποχής που αρχίζει να μας κατακλύζει σιγά σιγά. Φτιάξαμε λοιπόν μία από τις πρώτες κατασκευούλες μας για φέτος (και μακάρι να αποκτήσουμε τα κατάλληλα υλικά για να φτιάξουμε πολλές ακόμα...) Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι πολύ εύκολη και γίνεται με πατρόν, το οποίο το χρωματίζουμε, το συνδέουμε και το κολλάμε σε χαρτονάκι κάνσον. Στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα δείκτη σε χαρτονάκι και με διπλόκαρφο το στερεώνουμε επάνω στην κατασκευή μας σαν το δείκτη ρολογιού. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα, αριθμώντας από την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου. Το πατρόν το βρήκαμε στο αγαπημένο Κρόκοτακ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album