Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Γράφουμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες!




Αγαπημένο μου ιστολόγιο, η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μας έχει παρασύρει στην τάξη μας και δημιουργούμε ό,τι χριστουγεννιάτικο και πολύχρωμο μπορούμε! Σήμερα φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα κεράκια που στολίσαμε με διάφορα όμορφα στολιδάκια και κορδέλες! Μακάρι να είχαμε περισσότερα υλικά για να κατασκευάζουμε, χρησιμοποιούμε όμως ό,τι καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε και διάφορα άλλα υλικά που διαθέτουμε στην τάξη μας, όπως παλιά χαρτόνια. Το σχολείο μας είναι μικρό και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε πληθώρα υλικών, μόνο τα βασικά. Δυστυχώς, αυτό είναι και το μεγαλείο του εκπαιδευτικού μας συστήματος που με πικρία θα αναφέρω τώρα και κακώς γιατί θα χαλάσω τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, αφού τα υλικά που μας διαθέτουν δεν φτάνουν πραγματικά για τίποτα. 

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε την ίδια γνώμη με εμένα!! Το επόμενο που κάναμε, στα πλαίσια της δημιουργικής γραφής ήταν να γράψουμε μία όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία, τόσο γλυκιά, όσο μία αχνιστή κούπα σοκολάτα ή τόσο πικρή, όσο μία κούπα τσάι χωρίς ζάχαρη!Απολαμβάνουμε λοιπόν το ρόφημά μας και γράφουμε μία ιστοριούλα που μας μεταφέρει σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Το πατρόν για την τρισδιάστατη κούπα υπάρχει στο υπερλατρεμένο krokotak!



















Η μέρα μου έκλεισε όμορφα με αυτό το μικρό, γλυκό, απολαυστικό δωράκι για κερασματάκι στα μαθητούδια μου!!!

2 σχόλια :

Ιωάννα είπε...

Ελένη μου, η αλήθεια είναι πως τα κονδύλια για όλα αυτά που κάνουμε δεν αγγίζουν ούτε την κορυφή! Ο,τι όμως δεν καλύπτει το υπουργείο χρηματικά το καλύπτουμε εμείς και τα παιδιά με μπολικη φαντασία και φιλότιμο! Υπέροχες οι ιστορίες και οι κατασκευές σας για άλλη μια φορά. Ενα πολύ μεγάλο μπράβο όμως και σε σένα που πάρά τις όσες δυσκολίες αντιμετωπίζεις φέτος με 3 τάξεις και ελάχιτους πόρους καταφέρνεις να φέρεις μαγεία χριστουγεννιάτικη στην τάξη σου! Καλές γιορτές αγαπημένη μου φίλη! Να είσαι πάντα καλά και πάντα να δημιουργείς !!!!

Ελένη Χρυσανθακοπούλου είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ γλυκιά μου Ιωάννα!!Με συγκινείς αγαπημένη μου φίλη!!!!Είσαι υπόδειγμα δασκάλας και ανθρώπου και τα λογάκια σου έχουν διπλή αξία για μένα!!Συνέχισε να δημιουργείς με τους μαθητές σου με τόση αγάπη και αυταπάρνηση και αφιέρωση του προσωπικού σου χρόνου!!Θαυμάζω το μεγαλείο της ψυχής και τη διδακτική σου δεινότητα!!Ευχαριστούμε που υπάρχεις και μας εμπνέεις σε μία τόσο δύσκολη εποχή που τα ήθη και οι αξίες σπανίζουν...

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album