Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Καρναβάλι και δραστηριότητες!


Αγαπημένο μου ιστολόγιο, είναι αλήθεια ότι στην τάξη μας δεν πλήττουμε!! Έχουμε τόσα πολλά μαθήματα!!Είμαστε και τρεις τάξεις, ζωή να έχουμε και να είμαστε καλά!!Το αισιόδοξο είναι ότι έχουμε πολύ εργατικά και υπάκουα παιδάκια,αλλά τα μαθηματάκια είναι πολλά και πώς να κάνεις τα πρωτάκια να σταματήσουν για να κάνεις φυσική στους μεγάλους; Με τα μικρά μας λοιπόν ολοκληρώσαμε τα δίψηφα φωνήεντα, τα μάθαμε να τα διαβάζουμε, τα κυκλώσαμε, τα χρωματίσαμε, τους βάλαμε καπέλα, τα γράψαμε, μάθαμε και τη γραμματικούλα που συνοδεύει τη γραφή τους και όλα υπέροχα! Μπήκαμε σε ένα άλλο ζευγαράκι γραμμάτων, λίγο ατσούμπαλο και φοβιστικό, αφού ο ήχος του είναι διαπεραστικός και εκκωφαντικός, αλλά τα μικρούλια το γνώριζαν ήδη και έτσι δεν μας πολυφάνηκε δύσκολο, αφού μάλιστα το διαβάσαμε και σε άγνωστες προτασούλες!







 Με τα μεγάλα μου παιδάκια ασχοληθήκαμε με τις έρευνες και την απεικόνιση των δεδομένων σε ραβδογράμματα, όπως προτείνει το βιβλίο της γλώσσας στη 10η ενότητα-Στ΄τάξη. Ζήτησα απο κάθε ομάδα (δημιουργήσαμε τρεις χωρίζοντας την έκτη σε 2 και άλλα μία η πέμπτη που αποτέλεσε μία ομάδα από μόνη της) να δημιουργήσει το δικό της ερωτηματολόγιο σχετικάμε τα ατυχήματα δίνοντας τους κεντρικούς άξονες, όπου θα έπρεπε να εστιάσουν οι ερωτήσεις. Στη συνέχεια κάθε ομάδα φωτοτύπησε τα ερωτηματολόγια, τα έδωσε στα μέλη της άλλης, απαντήθηκαν και μετά επεστράφησαν στην αρχική για να γίνει η επεξεργασία των δεδομένων σε ραβδογράμματα ή πίτες. Όταν η κάθε ομάδα ολοκλήρωνε το έργο της, το παρουσίαζε στην τάξη,καθώς και τα αποτελέσματα.




 Επειδή όμως λατρεύουμε το καρναβάλι και τις μεταμφιέσεις και όλη την όμορφη καρναβαλική ατμόσφαιρα, φτιάξαμε όμορφα, χαριτωμένα κλοουνάκια με καλαμάκια από σουβλάκι, πολύ εύκολα, γρήγορα, ανέξοδα και το κυριότερο τα παιδιά χάρηκαν! Φέτος προσπαθώ να βρίσκω από το διαδίκτυο ή να εμπνέομαι κατασκευούλες που δεν απαιτούν πολλά υλικά και έξοδα, γιατί δυστυχώς τα χρήματα του σχολείου μας για τέτοιες δαπάνες είναι πενιχρά! Ψάχνοντας όμως, βρήκα αυτό τον καταπληκτικό κλόουν που χρειάζεται για την κατασκευή του μόνο χρώματα, καλαμάκια από σουβλάκι και λίγη πλαστελίνη για τη βάση του. Το  πατρόν το βρήκα στο υπέροχο ιστολόγιο Los Ninos και μπορείτε να το βρείτε εδώ:  κλόουν με καλαμάκι Τα παιδάκια ζωγράφισαν τα κομμάτια, τσάκισαν σε στυλ φυσαρμόνικας τον κορμό, τον περασαν σε ένα καλαμάκι και στην κορυφή έβαλαν το κεφαλάκι. Στο τέλος στερεώσαμε την κατασκευή μας με ένα κομματάκι πλαστελίνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album