Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ανταπόκριση από την τάξη μας!Αγαπημένο μου ιστολόγιο, η αλήθεια είναι ότι έχουμε να τα πούμε τόσο καιρό, αλλά βρισκόμαστε λίγο πριν τη εκπνοή της σχολικής χρονιάς και τρέχουμε να ολοκληρώσουμε!!Με ποιο μάθημα να ασχοληθούμε πρώτα; Με τη Φυσική και τον ηλεκτρομαγνητισμό, με τις γωνίες στα Μαθηματικά, με τη Γεωγραφία και τις ηπείρους ή με την Ιστορία; Σε όλα τα παραπάνω, αν προστεθούν και τα μαθήματα της Πρώτης, καταλαβαίνουμε ότι οι δάσκαλοι των διθεσίων έχουν πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν, με σύμμαχο όμως την καλή διάθεση και τα εργατικά παιδάκια, όλα γίνονται καλύτερα. Γιατί στα ολιγοθέσια σχολεία έχεις την ανάγκη των παιδιών που θα σε βοηθήσουν στο διδακτικό σου έργο, θα τρέξουν για φωτοτυπίες, θα σου φέρουν υλικά που χρειάζονται από το σπίτι, θα βοηθήσουν τους μικρότερους μαθητές, θα φέρουν τις καταπληκτικές ιδέες τους, θα σε βοηθήσουν στο σιγύρισμα και στη διακόσμηση και άλλα τόσα πολλά!!Οι μαθητές μας είναι οι συνεργάτες μας!

Έτσι λοιπόν, με πολύ καλή διάθεση κάναμε όλα τα πειραματάκια της Φυσικής μας στην ενότητα του ηλεκτρομαγνητισμού και δοκιμάσαμε με το μαγνήτη ποια αντικείμενα έλκονται και ποια όχι. Στη συνέχεια τα παιδάκια έφτιαξαν τους δικούς τους ηλεκτρομαγνήτες με πολλή φαντασία!!

Στη Γλώσσα μας (Στ' τάξη) ολοκληρώσαμε το βιβλίο μας δουλεύοντας πάντα στην 17η ενότητα (Πόλεμος και Ειρήνη). Η ενότητα προσφέρεται για συγγραφή κειμένων, είτε πληροφοριακού- χρηστικού χαρακτήρα, είτε κειμένων αφηγηματικών ή περιγραφικών. Στη συνέχεια φτάξαμε και τις αντιπολεμικές αφίσες μας!Για τη γιορτή της μητέρας, φτιάξαμε το όμορφο μπουκέτο λουλούδια-καρτούλα. Πολλά υλικά δεν είχαμε, αλλά η ανάγκη μας να εκφράσουμε τη βαθύτατη αγάπη μας στο πιο γλυκό πρόσωπο στη ζωή μας υπερνίκησε και αυτό το εμπόδιο. Την ιδέα την πείραμε από το αγαπημένο krokotak! Στα Μαθηματικά της Στ' μιλήσαμε για τη συμμετρία και τα παιδάκια στην δραστηριότητα με προεκτάσεις βγήκαν στο προαύλιο και ψάχνοντας, ανακάλυψαν πολλούς φυσικούς θησαυρούς που εμφανίζουν συμμετρία. Τα ευρήματά τους, μας τα παρουσίασαν στην τάξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album