Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι στην τάξη μας!

Τρέχω να προλάβω τα δευτεράκια μου για να σας δείξω τι έκαναν αυτές τις δύο μέρες! Πραγματικά ξετύλιξαν όλο το καλλιτεχνικό τους ταλέντο γιατί είναι πολύ φιλότιμα παιδάκια, το ψαλίδι, η χαρτοκοπτική, η δημιουργία είναι τα αγαπημένα τους!Χθες και σήμερα έκοψαν περίπου 90 σχεδιάκια για να στολίσουμε τα παράθυρα της τάξης μας και έκαναν και άλλες κατασκευές για να στείλουμε καρτούλες και στολιδάκια στην Πολωνία. Πώς λοιπόν εγώ να μην τα καμαρώνω που είναι τόσο γρήγορα και κάνουν τόση δουλειά; Έχουμε ήδη τελειώσει την ενότητα με το ταξίδι στη Χωχαρούπα, διαβάσαμε τα ποιηματάκια του βιβλίου μας "Αν όλα τα παιδιά της Γης" και "Η Ξανθούλα" και τα παιδιά τα εικονογράφησαν!

Γράψαμε και άλλες πολλές εκθεσούλες με θέμα χριστουγεννιάτικες ιστορίες που τα παιδάκια πάλι τις εικονογράφησαν, πολύ χαρούμενα και σε φόντο χριστουγεννιάτικο!


Τα Άγιο- Βασιλάκια που έφτιαξαν με την κυρία Ιωάννα!!


Η Τόνια μου με συγκίνησε με την ιστοριούλα της!

Αρχίσαμε και τις περιγραφές μας με απλό κείμενο το οποίο θα εμπλουτίσουμε σταδιακά με πολλά επίθετα








Μία περιγραφή δική μου από το Ευγενάκι μου!!!!

Μπήκαμε και στη 12η ενότητα που είναι η χριστουγεννιάτικη του βιβλίου μας και ξεκινήσαμε να περιγράφουμε διάφορα πρόσωπα ξεκινώντας από τη γιαγιά μας και περνώντας σε ένα φίλο μας. Για πρώτη φορά έδειξα στα παιδάκια πως γράφουμε μία έκθεση με παραγράφους και πως δομούμε ένα κείμενο φροντίζοντας η κάθε παράγραφος να έχει διαφορετικό ολοκληρωμένο νόημα, ακολουθώντας όλες τις σωστές συντακτικές δομές. Αφήσαμε λοιπόν για λίγο το ελεύθερο κείμενο που αφήναμε τη φαντασία μας να καλπάσει και ασχοληθήκαμε με ένα πιο αυστηρά δομημένο κείμενο. Εδώ να πω πως τα παιδάκια δυσκολεύτηκαν λίγο, δεν είχαν την ίδια ευχέρεια όπως στο ελεύθερο κείμενο. Έκαναν όμως υπέροχες ζωγραφιές που ανταποκρίνονται στις περιγραφές τους! Για αρχή κινηθήκαμε καλά, περιμένουμε τη συνέχεια που θα εμπλουτίσουμε τις περιγραφές μας και με πολλά επίθετα που θα ομορφύνουν το κείμενό μας. Περιμένω την άποψη και άλλων δασκάλων!(Ιωάννα μου,  κάποια ιδέα;)

Όμορφες χριστουγεννιάτικες δαχτυλόκουκλες από εδώ. Ένα όμορφο blog που έχει όλα τα υπέροχα πατρόν μαζεμένα!

Φτιάξαμε και ένα σωρό στολιδάκια με τα γρήγορα ψαλίδια μου και διακοσμήσαμε τα παράθυρά μας! Η τάξη μας μετατράπηκε σε καλλιτεχνικό εργαστήρι!







Και επιπλέον δημιουργήσαμε τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια, καρτούλες, στεφανάκια, δεντράκια για τους φίλους μας στην Πολωνία! Νομίζω πως οι χριστουγεννιάτικες μέρες που βιώνουμε στην τάξη είναι οι πιο ζεστές και χαρούμενες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album