Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο χιονανθρωπάκος μας!

Στις αυλές μας πέφτει χιόνι...λαλαλαλαλαλαλα...ε, στο blogo Σπιτό μας ήθελα να πω!!Καλό μήνα!!!!!!!Χαιρετάμε όλους τους διαδικτυακούς μας φίλους που νομίζω πως είναι αρκετοί, γιατί όλο και κάποιον συναντώ που έχει δει τις δραστηριότητες της παρεούλας μας, σε μία ταξούλα μικρή τόση δα!Χαιρόμαστε και εγώ και τα ψηφιακά μου, τόσο πολύ που συγκινούμαστε...!Και για να μη συγκινηθούμε περισσότερο(γιατί ως γνωστό συγκινούμαιτόσο εύκολα..) ας αρχίσω με όλα αυτά που έκαναν τα μικρά μας!
Την Παρασκευή φτάσαμε επιτέλους στην ονειρεμένη Χωχαρούπα!! Ένας τόπος ευλογημένος που κανείς δεν πεινα, δε διψά και δεν κρυώνει, παρά τα παιδια από κάθε μέρος της Γης παίζουν αγαπημένα, σε ένα περιβάλλον όμορφο και γεμάτο όμορφες εικόνες! Και να γιατί τη λένε Χωχαρούπα!Μα, γιατί είναι η Χωρα των Χαρούμενων Παιδιών! Ζήτησα από τα παιδάκια να μου φτιάξουν σε ένα κομμάτι χαρτί τη Χωχαρούπα, αφού πρώτα κλείσαμε τα μάτια μας και περιηγηθήκαμε σε αυτή τη χώρα που αντί για βροχή πέφτουν ζαχαρωτά και αντί για παγκάκια υπάρχουν καραμελωτά που μπορείς να φας κιόλας(μερικές από τις απαντήσεις των παιδιών) ή όταν χιονίζει πέφτει χρυσόσκονη μαζί με ένα σωρό σοκολάτες! Ορίστε λοιπόν τι έφτιαξαν! Μάλιστα μαζί με τη ζωγραφιά τους έπαιρναν και ένα μαγικό εισιτήριο για τη Χωχαρούπα!!Ορισμένα με ρώτησαν αν υπάρχει αυτό το μέρος, αλλά επειδή δεν ήθελα να χαλάσει η μαγεία της ιστοριούλας μας, δεν θα μπορούσα να απαντήσω αρνητικά!


















Επίσης την Παρασκευή φτιάξαμε όμορφες καρτούλες που θα ταξιδέψουν πολύ μακριά μέχρι την Πολωνία!Γράψαμε και τις ευχούλες μας σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα πολωνικά για να είμαστε σίγουροι ότι θα διαβαστούν από όλους. Μαζί με αυτές θα φτιάξουμε και κάποια στολοδάκια, όπως αυτά με το ρολό από το χαρτί υγείας, όπου φτιάξαμε χάρτινα χριστουγεννιάτικα λουλουδάκια. Θα τα συσκευάσουμε όλα μαζί και θα μεταφέρουμε με αυτά τις πιο θερμές ευχές για ειρήνη, ευτυχία και αγάπη!







 Σήμερα προσπαθήσαμε να κάνουμε όλες τις ασκήσεις του τελευταίου κεφαλαίου του πρώτου τεύχους της Γλώσσας μας και ασχοληθήκαμε με τη δημιουργία έμμετρου στίχου, φτιάξαμε δηλαδή στιχάκια με λεξούλες που ομοιοκαταληκτούν. Στην αρχή τα παιδάκια ήταν διστακτικά, αργότερα όμως ορισμένα μαθητάκια είχαν τόση έμπνευση που μιλούσαν μόνο με στιχάκια! Ήταν όλα τόσο μοναδικά που σκεφτήκαμε να τα καταγράψουμε για να μην τα ξεχάσουμε!!Και επειδή τα στιχάκια αναφέρονταν σε κάποια συμμαθητή μας ζωγραφίζαμε κιόλας τη φιγούρα του δίπλα!




Πώς θα μπορούσαμε άραγε να διακοσμήσουμε την πορτούλα μας  με πολύ απλά υλικά και πάντα φτιαγμένη από τα χεράκια των παιδιών; Η ιδέα ήρθε γρήγορα και αφού εξασφαλίσαμε όλα τα υλικά αρχίσαμε την κατασκευή! Σχεδιάζουμε έναν μεγάλο χιονάνθρωπο σε χαρτί του μέτρου διαστάσεων όσο και η πόρτα(εμείς τα κάναμε με χαρτιά Α4 κολλημένα μεταξύ τους γιατί δεν μπορούσαμε να έχουμε άμεσα χαρτί του μέτρου λευκό και έπρεπε να βρούμε μία λύση, όπως κάνουμε πάντα). Σχεδιάσαμε ένα μεγάλο χιονάνθρωπο που δεν έχει σημασία να είναι απόλυτα στρογγυλά τα κομμάτια του, δύο ξύλα για χέρια, καπελάκι, ματάκια, ένα καρότο για μύτη και κουμπάκια στον κορμό του. Έδωσα στους μαθητές βαμβάκι, το οποίο το κάναμε μικρές μπαλίτσες που τις κολλούσαμε στο σώμα του χιονάνθρωπου (Εδώ να πω πως με πινελάκι με ατλακόλλα αλείψαμε το σώμα του χιονάνθρωπου). Εντυπωσιακό είναι όταν οι μικρές μπαλίτσες βαμβάκι τοποθετούνται πολύ κοντά για να δίνουν την αίσθηση του αληθινού χιονιού! Στη συνέχεια χρωματίσαμε με ό,τι χρώμα θέλαμε τα άλλα μέρη του!Λάτρεψα πραγματικά το μικρό χιονανθρωπάκι μας!!



Το γλυκό χιονανθρωπάκι μας!!
Και επειδή θέλαμε σήμερα να δημιουργήσουμε, φτιάξαμε και ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό με έλατα και πολλούς χρωματιστούς χιονανθρώπους από βελουτέ χαρτόνι!

Καλή δημιουργική συνέχεια σε όλους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album