Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Τριγωνοψαρούλης εναντίον Μεγάλου Καρχαρία!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, την Παρασκευή στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας μας, διαβάσαμε το όμορφο παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Ο Τριγωνοψαρούλης εναντίον Μεγάλου Καρχαρία" που μας έφερε η Θεοδώρα μας. Πήραμε βέβαια αφορμή από την περιγραφή του Μεγάλου Καρχαρία που υπήρχε στο βιβλίο της Γλώσσας μας για να μας διδάξει τις παρομοιώσεις....."Ο Μέγας Καρχαρίας, μακρύς σαν λεωφορείο, φαρδύς σαν βυτιοφόρο, δυνατός σαν άρμα..." και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι με υπέροχες δραστηριότητες στην τάξη μας που συνεπήρε όλα τα παιδάκια! Ας αναφέρουμε όμως περιληπτικά τι συμβαίνει στην όμορφη ιστοριούλα!

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν στο βυθό της θάλασσας πολλά ψαράκια, μαζί με αυτά και οι δύο πρωταγωνιστές μας, ο Τριγωνοψαρούλης που τον αγαπούσαν όλοι και ο Μέγας Καρχαρίας που δεν ήταν καθόλου αγαπητός, γιατί ενοχλούσε όλα τα μικρά ψαράκια και για το λόγο αυτό δεν είχε κανένα φίλο, παρά μόνο τους μεγάλους καρχαρίες. Μια μέρα ο Μέγας Καρχαρίας αποφάσισε να καλέσει σε γεύμα τον μικρό Τριγωνοψαρούλη για να συμφιλιωθούν. Αμέσως οι φίλοι του, επειδή τον αγαπούσαν πολύ του έφτιαξαν μία όμορφη γραβάτα που τη στόλισαν με πολλά στολίδια. Όταν λοιπόν έφτασε ο Τριγωνοψαρούλης στο σπίτι του Μεγάλου Καρχαρία, γνωρίζοντας τις προθέσεις του ότι ο Μέγας Καρχαρίας σκόπευε να τον φάει, αμέσως τυλίχθηκε με τη μεγάλη γραβάτα που του είχαν φτιάξει οι φίλοι του. Όταν ο Μέγας Καρχαρίας τον έφαγε, ο Τριγωνοψαρούλης, όπως ήταν τυλιγμένος με τη μεγάλη γραβάτα του, έσπασε όλα τα δόντια. Όταν συνέβη αυτό, ο Μέγας Καρχαρίας έχασε τη δύναμή του και κατάλαβε ότι όλα τα ψάρια του βυθού πρέπει να είναι μονιασμένα και αγαπημένα. Το αποτέλεσμα ήταν να συμφιλιωθούν μεταξύ τους και να γίνουν πραγματικοί φίλοι.

Αφού διαβάσαμε το όμορφο παραμυθάκι, κάναμε ερωτησούλες κατανόησης και στη συνέχεια το κάθε παιδάκι ζωγράφισε την αγαπημένη του σκηνή από το παραμύθι. Πραγματικά τα σχέδια των παιδιών ήταν απίθανα και η φαντασία τους μεγαλούργησε! Ορίστε μερικά από τα όμορφα σχέδιά τους:












Μάλιστα ορισμένα παιδάκια μού έγραψαν και μια μικρή περιληψούλα του όμορφου παραμυθιού που διαβάσαμε!

Και όλα μαζί τα αναρτήσαμε σε ένα χαρτόνι που διακοσμήσαμε την τάξη μας!

Δραματοποιήσαμε και το παραμυθάκι! Ένα παιδάκι πήρε το ρόλο του Τριγωνοψαρούλη, άλλο παιδάκι πήρε το ρόλο του Μεγάλου Καρχαρία και έτσι ξετυλίξαμε το κουβάρι της ιστορίας και στην τάξη μας με τις δύο παρατάξεις εν δράσει, την παρέα του Τριγωνοψαρούλη και την παρέα του Μεγάλου Καρχαρία!


Η παρέα του κακού Μεγάλου Καρχαρία!



Ο Τριγωνοψαρούλης με τη γραβάτα των φίλων του!


Η παρέα του Τριγωνοψαρούλη κατασκευάζει τη μαγική πολύχρωμη γραβάτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album