Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μαθαίνουμε παίζοντας παιχνίδια καρναβαλικά!!

 Την Παρασκευή η τάξη μας μύρισε αποκριάτικα και σκεφτήκαμε να παίξουμε ένα αποκριάτικο παιχνιδάκι που έκανε όλους μας να χαρούμε και να διασκεδάσουμε πολύ!

Αρχικά η κυρία είχε σκεφτεί να εφοδιαστεί με όλα τα ζουζουνιάρικα αποκριάτικα εξαρτήματα που τόση χαρά φέρνουν στα παιδάκια!! Τα μπαλόνια λοιπόν, οι καραμελίτσες, οι καραμούζες και οι σερπατίνες είχαν την τιμητική τους! Αφού εφοδιάστηκα όλα αυτά, τα μοίρασα σε μικρά δωράκια και τα τύλιξα σαν καραμελίτσες με χαρτί περιτυλίγματος. Το δωράκι ήταν πολύ απλό, αλλά έφερε τόση χαρά στα παιδάκια τελικά και αυτό που αρχίζω να καταλαβαίνω δεν είναι τόσο το μέγεθος του δώρου και η αξία που μετράνε και μας κάνουν χαρούμενους, αλλά η κίνηση, η σκέψη και η αγάπη με την οποία το προσφέρεις!





Αφού τα ετοίμασα όλα αυτά σκέφτηκα το παιχνιδάκι μας να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα! Έφτιαξα λοιπόν μικρούς γρίφους σε πορτοκαλί χαρτάκια που περιλάμβαναν απλές ερωτησούλες από γραμματικά φαινόμενα που έχουμε διδαχθεί και από την προπαίδεια. Στη συνέχεια τα τύλιξα όπως τυλίγουμε τον πάπυρο και τα έβαλα σε μία μολυβοθήκη.


Και κάπως έτσι το παιχνίδι μας άρχισε!! Κάθε παιδάκι έπαιρνε το χαρτάκι του από τη μολυβοθήκη, το ξετύλιγε, διάβαζε την ερώτηση και έδινε τη λύση του. Στη συνέχεια, γύριζε το χαρτάκι και εκεί ήταν γραμμένο πού ακριβώς βρισκόταν μέσα στην τάξη το δωράκι του (είχα φροντίσει να κρύψω τα δωράκια μέσα στην τάξη για να ανακαλύψουν αργότερα στο παιχνίδι τους τα παιδάκια!). Μάλιστα εκεί που είχα γράψει την τοποθεσία του δώρου, χρησιμοποίησα και πολλά τοπικά επιρρήματα που θα διδαχθούμε αργότερα και έτσι κάναμε μία αρχική προεργασία. Και το παιχνίδι μας άρχισε! Κάθε παιδάκι έδινε την απάντησή του και στη συνέχεια έψαχνε για το δωράκι του μέσα στην τάξη!(μέσα στην ντουλάπα, πάνω στο παράθυρο, κάτω από θρανία, πάνω στον πίνακα, κάτω από την έδρα!). Βέβαια, αν γίνουν και κάποια λαθάκια δεν πειράζει!! Ζητάμε από τα παιδιά να προσπαθήσουν πάλι!! Σκοπός είναι η χαρά, το κέφι και η ενεργός συμμετοχή τους και μπορώ να πω ότι εμείς διασκεδάσαμε πολύ!! Καλό Καρναβάλι σε όλους τους συναδέλφους!! Να φέρετε τη χαρά μέσα στην τάξη και να διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά!!




























3 σχόλια :

Μαρία Γιαννίκη είπε...

Έτσι μαθαίνουν τα παιδιά!!!Για να μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά!!!!!Μπράβο σου Ελένη!!!!

Batsi Dora είπε...

Καταπληκτική ιδέα!! Πραγματική δασκάλα με χαρά!!! Ευχαριστούμε εσένα και την τάξη σου για τις υπέροχες ιδέες που μας δίνετε φέτος!

Ελένη Χρυσανθακοπούλου είπε...

Ειλικρινά, πολλά ευχαριστώ από καρδιάς!!!!!! Τα καλά σου λόγια με συγκινούν!!!Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!Ευχαριστούμε για την αγάπη!

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album