Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Προβλήματα και ποιήματα με χρωματιστές πινελιές!












Το πολύχρωμο ποίημα!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο έχω κι άλλα πράγματα να σου πω για τους τρομερούς μαθητές μου!!Σήμερα ασχοληθήκαμε με το ποιηματάκι "Πρωινό άστρο" του βιβλίου μας και αφού ακούσαμε την απαγγελία του, το αναλύσαμε νοηματικά, διευκρινήσαμε ότι πρόκειται για νανούρισμα και κάναμε την ασκησούλα, όπου έπρεπε να χρωματίσεις τις λέξεις ανάλογα με το πλήθος των συλλαβών τους. Έτσι τις μονοσύλλαβες τις βάφαμε με πορτοκαλί χρώμα, τις δισύλλαβες με πράσινο, τις τρισύλλαβες με γαλάζιο και τις πολυσύλλαβες με μοβ. Αρκετά διασκεδαστική δραστηριότητα που άρεσε στα παιδιά! Για να μη χάσουμε πολύ χρόνο όμως και επειδή τα παιδιά λειτουργούν περισσότερο οπτικά και με εικόνες, γράψαμε το ποιηματάκι σε απλό χαρτί και το αναρτήσαμε στον πίνακα της τάξης μας για να είναι εμφανές σε όλους. Στη συνέχεια με παλαμάκια και με συννεφάκια βρίσκαμε το πλήθος των συλλαβών και κάθε ένα παιδάκι χρωμάτιζε τη λέξη που του είχε ανατεθεί. Με αυτό τον τρόπο τελειώσαμε όλοι στον ίδιο χρόνο. Μία πολύ όμορφη απαγγελία του ποιήματος που έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος για το κοριτσάκι του, είναι και η παρακάτω:




Στα Μαθηματικά μας μείναμε και άλλη μέρα στο 3ο κεφάλαιο, κάνοντάς το πιο βιωματικό αυτή τη φορά. Σκοπός ήταν, σύμφωνα με το βιβλίο τα παιδιά να επινοούν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους επίλυσης ενός προβλήματος (με ζωγραφική, με αντικείμενα ή ακόμα και με παιχνίδια). Έδωσα σε κάθε δυάδα από ένα μικρό προβληματάκι, το οποίο έπρεπε να λύσει με όποιον τρόπο επιθυμούσε και στη συνέχεια έπρεπε να απεικονίσει το πρόβλημα με τη μορφή σκίτσου για να είμαστε σίγουροι ότι είχε διαβαστεί και κατανοηθεί. Τα παιδάκια μου συνεργάστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις και εξέφρασαν τη γνώμη τους. Επειδή μου άρεσαν πολύ όλα αυτά που έφτιαξαν τα κολλήσαμε σε ένα μεγάλο χαρτόνι μαζί τα καταπληκτικά σκίτσα τους!











Πολλά παιδάκια τελείωσαν τόσο γρήγορα την εργασία που πήραν και επιπρόσθετη ασκησούλα!Τα αυτοκόλλητα σήμερα είχαν την τιμητική τους!

Ο πολύχρωμος πίνακας με τα πολλά προβλήματα!!


Και λόγω της βροχερής μέρας να μερικές πολύχρωμες ομπρελίτσες που θα συμπληρώσουν αύριο το φθινοπωρινό στολισμό της τάξης μας:
και μερικές μολυβοθήκες από τα γνωστά πουράκια για να βάλουμε τους μαρκαδόρους μας:

2 σχόλια :

Ιωάννα είπε...

Μπραβο!!! Χίλια μπραβο!!!! Ελένη μου , δουλεύεις πολύ και φαίνεται!!!

Ελένη Χρυσανθακοπούλου είπε...

Ιωάννα μου, τι να πούμε για τη δική σου σκληρή δουλειά με τις άπειρες ώρες για τις παρουσιάσεις και τα φύλλα εργασιών σου!!

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album