Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δραστηριότητες στον πίνακα!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο σήμερα στην ώρα των Μαθηματικών τα δευτεράκια μου οργάνωσαν και έλυσαν στον πίνακα μία δραστηριότητα του βιβλίου μας στο 6ο κεφάλαιο και γέμισε ο πίνακάς μας αριθμούς, σύμβολα και άβακες! Το πρώτο μέρος της δραστηριότητας- ανακάλυψης αφορούσε στη συμπλήρωση αριθμών που ήταν πότε γραμμένοι με αριθμολέξεις, πότε με τη μορφή κύβων ή τοποθετημένοι στον άβακα σε δεκάδες και μονάδες, μια και μιλάμε για την αξία θέσης των διψήφιων αριθμών. Στο δεύτερο μέρος της δραστηριότητας τα παιδάκια χωρισμένα σε ομαδούλες έγραψαν σε καρτελάκια διψήφιους αριθμούς, τους κόλλησαν στον πίνακα, τους απέδωσαν με λέξεις, με κυβάκια και τους τοποθέτησαν στον άβακα προσέχοντας την αξία της θέσης τους. Στο τέλος διατάξαμε όλους τους αριθμούς που βρήκαμε από το μικρότερο στο μεγαλύτερο!Στο μάθημα της Γλώσσας επεξεργαστήκαμε το ποιηματάκι  "Ο αστροναύτης".Το γράψαμε στον πίνακα, το διαβάσαμε και υπογραμμίσαμε όλα τα δίψηφα φωνήεντα που είχαμε μάθει από πέρσι. Μάλιστα φτιάξαμε και τα σπιτάκια τους και όποια λεξούλα βρίσκαμε που τα περιείχε την τοποθετούσαμε στο σπιτάκι της! Το ίδιο κάναμε και για τα δίψηφα σύμφωνα, όπου βρίσκαμε λεξούλες με αυτά και κάθε παιδάκι τις τοποθετούσε εκεί που ανήκαν. Επαναφέραμε στη μνήμη μας και όλους τους γραμματικούς κανόνες που είχαμε μάθει από πέρσι για να διευκρινήσουμε ποιο "ι" θα χρησιμοποιούμε κάθε φορά. Σε κάποιες περιπτώσεις μιλήσαμε για τις οικογένειες των λέξεων (παίζω-παιχνίδι-παιχνιδότοπος), σε κάποιες άλλες μιλήσαμε για ενέργεια και για ρήματα (ει) ρήματα και σε άλλες για το πλήθος που εκφράζεται με το "ι" για τα πολλά (οι) Φτιάξαμε έτσι το χωριό των φωνηέντων και των συμφώνων που για να μην είναι μόνα τους επέλεξαν παρεούλες για να φωνάζουν μαζί, για αυτό και ονομάστηκαν δίψηφα!
2 σχόλια :

Unknown είπε...

ευχαριστω για τις καταπληκτικες ιδεες γραμματων. ιδιαιτερα για εμας που δηδασκουμε ελληνικα σε παιδακια του εξωτερικου!!!!

Ελένη Χρυσανθακοπούλου είπε...

ΩΩΩΩ!!Σας ευχαριστώ τόσο πολύ!!!Με τιμάτε!!!Σε ποιο σχλείο υπηρετείτε;

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album