Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τα μπρελόκ με τους μήνες!

Βροχερός ο καιρός σήμερα και όταν βρέχει έχουμε μικρά προβληματάκια στη μικρή ταξούλα μας, αλλά δεν πτοηθήκαμε!!Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να περάσουμε και σήμερα όμορφα!Μπουμπουνητά και καταιγίδες ο καιρός, κατασκευές και παιχνίδια εμείς! Τι κι αν χρειάστηκε να ανοίξουμε δρόμους μέσα από τη νεροποντή για να φύγουμε από το σχολείο μας, η καλή μας διάθεση τα ξεπερνάει όλα και είναι πάνω απ΄όλα, νομίζω ακόμα και από κάθε αρνητική σκέψη! Η μέρα μας ξεκίνησε όμορφα και καθώς έλεγχα την αντιγραφή των παιδιών, με εντυπωσίασαν τα καλλιγραφικά γραμματάκια του Δημήτρη μας και δεν θα μπορούσα να μην τα φωτογραφίσω για να τα δείξω σε εσάς(ξέρω, ξέρω, εγώ χαίρομαι με κάθε τι!), αλλά δεν έχω πάλι εντοπίσει πιο ολοκληρωμένο γραφικό χαρακτήρα και μάλιστα σε παιδάκι αυτής της ηλικίας και μου έκανε εντύπωση!
Από την προηγούμενη Παρασκευή μιλάμε για τους μήνες!Εκείνο που δυσκολεύει τα παιδάκια είναι η σωστή αρίθμησή τους, όταν πρόκειται για τις σύντομες ημερομηνίες! Κόψαμε σε καρτελάκια τους μήνες, τους ζωγραφίσαμε και τους βάλαμε στη σωστή σειρά στο τετράδιο εργασιών της Γλώσσας. Δίπλα από τον καθένα γράψαμε και τη σωστή αρίθμηση. Είπαμε και ένα παραμυθάκι για να εξηγήσουμε γιατί ο μήνας Αύγουστος έχει μόνο μία ονομασία, ενώ οι υπόλοιποι από δύο!Στη συνέχεια τους φτιάξαμε και σε μπρελόκ. Πήρα διαφάνειες και εκτυπωτή πλαστικοποίησης από το 
σχολείο μας, έδωσα σε κάθε παιδάκι από δύο σελίδες που περιείχαν τους μήνες με την ονομασία τους και μερικές χαρακτηριστικές εικονίτσες(τα φύλλα τα δανείστηκα από εδώ:los ninos που περιλαμβάνει υπέροχες διαθεματικές σελίδες και φύλλα εργασίας για το νηπιαγωγείο και όχι μόνο) και σκεφτόμουν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε!Στο σχολείο μας επίσης υπήρχαν διάφορα μπρελοκάκια με καρτελάκια(τα γνωστά που χρησιμοποιούμε για τα κλειδιά). Δανείστηκα μερικά και εύκολα φτιάξαμε τους μήνες σε μπρελόκ για να ξέρουμε τη σωστη σειρά και να μην τους ξεχνάμε ποτέ!Αύριο κάτι μπορεί να σκεφτούμε και για τις ημέρες!


Ακόμα, φτιάξαμε και την ιστορία της κυρά κακής!Στο βιβλίο της Γλώσσας μας διαβάσαμε για δύο κυρούλες- την κυρά καλή που ήταν πολύ ευγενική και καλοσυνάτη και έλεγε όλο καλά λόγια. Έτσι όταν την συνάντησαν οι δώδεκα μήνες και τη ρώτησαν τι γνώμη έχει για αυτούς, η καλή κυρούλα είπε μόνο καλά λόγια!Αντίθετα η κυρά κακή, στην ιστορία που τα παιδάκια επινόησαν, βρήκε κάτι αρνητικό να πει για τον καθένα τους. Ο Γενάρης με τα χιόνια, ο Φλεβάρης με τη βροχή, ο Απρίλης με τα κόκκινα αυγά, ο Μάης με τα λουλούδια και τα ζουζούνια, οι καλοκαιρινοί μήνες με τη ζέστη, ο Σεπτέμβρης με τα πρωτοβρόχια. Ορίστε λοιπόν πώς γράψαμε την ιστοριούλα στον πίνακα με τη συμμετοχή των παιδιών στην τοποθέτηση καρτελών με το όνομα του κάθε μήνα μέσα στο κείμενο.


Εδώ όπως έγραψαν το κειμενάκι και χρωμάτισαν με ξυλομπογιά τον κάθε μήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album