Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στολίζουμε εύκολα την τάξη μας χριστουγεννιάτικα!

Η ώρα είναι ήδη περασμένη και τα δευτεράκια μου μάλλον θα κοιμούνται, οπότε θέλω να μαρτυρήσω όλα όσα έκαναν σήμερα!Είμαστε στην 8η ενότητα "Το ταξίδι στη Χωχαρούπα" που είναι και το τελευταίο του πρώτου τεύχους του βιβλίου μας (έχουμε άλλα δύο τεύχη,ένα δηλαδή σε κάθε τρίμηνο) και ασχολούμαστε με γλωσσοδέτες, αινίγματα και γενικότερα ακονίζουμε τη γλώσσα και το μυαλό μας. Οι ήρωές μας φτάνουν στο στόχο τους που είναι το ονειρεμένο αυτό μέρος, όπου δεν υπάρχει λύπη και στεναχώρια, αλλά χαρά, μουσική και τραγούδια! Διαβάσαμε πάλι το κείμενο με τον καμηλιέρη(έτσι λένε πλέον τα παιδιά τον κάτοικο της Λιλιμέρας) και μοιράσαμε πάλι ρόλους στην ανάγνωση. Συνεχίσαμε παρακάτω και μπήκαμε σε μία νέα για φέτος γραμματική ενότητα, εκτός από το ρήμα "εγώ είμαι" που είναι τα συμφωνικά συμπλέγματα(όταν στη λεξούλα εκφέρονται 2 ή τρία σύμφωνα μαζί και επειδή οι περισσότεροι μαθητές μου δεν μιλούν την ελληνική, αλλά μία άλλη προφορική γλώσσα στο σπίτι, έπρεπε να επιμείνουμε πολύ για να τα ξαναθυμηθούμε πώς εκφέρονται οι διάφορες λεξούλες, αλλά και πώς τις γράφουμε.(σκιάχτρο, ακορντεόν, κάστρο..). Η αλήθεια είναι ότι γράψαμε αρκετές λεξούλες και τις μεταφέραμε στο τετράδιό μας! Μάλιστα κυκλώσαμε όλα τα συμφωνικά συμπλέγματα!Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώσαμε το μισό επαναληπτικό κεφάλαιο των Μαθηματικών μας (τελειώνοντας το μάθημα 15) σκεφτήκαμε να στολίσουμε την μικρή ταξούλα μας!Πήραμε μεγάλα κλαράκια από πεύκα και κρεμάσαμε επάνω χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες. Μάλιστα στολίσαμε τις πευκοβελόνες με αστεράκια από χρυσό οντουλέ χαρτόνι και βάλαμε και αρκετές κορδελίτσες. Όλες μαζί τις κρεμάσαμε σε ένα σχοινάκι που έχουμε βάλεια διαγώνια στην τάξη μας. Έπειτα φτιάξαμε χαρούμενα Αγιο-Βασιλάκια με ένα πολύ εύκολο πατρόν που προτείνει το αγαπημένο Krokotak που με τόση φροντίδα μεριμνά για τις χειροτεχνίες των εκπαιδευτικών με πολύ όμορφα οργανωμένα πατρόν. Το κάθε παιδάκι έφτιαξε το Αγιο-Βασιλάκι του και όλα μαζί τα παρεμβάλαμε ανάμεσα στα άλλα στολίδια της τάξης σαν χριστουγεννιάτικη γιρλάντα!

Ζωγραφίζουμε το πατρόν και το κόβουμε γύρω-γύρω
Με εύκολη χαρτοδιπλωτική φτιάχνουμε τα Αγιο-Βασιλάκια

Κάνουμε μία τρύπα στη κορυφή και περνάμε μία κορδελίτσα2 σχόλια :

Katerina Diamandi είπε...

Τέλεια τα Άγιο βασιλάκια σας!!!Βάλατε τα γιορτινά σας και στη τάξη & στο blog!!!Καλές γιορτές!!!

Ελένη Χρυσανθακοπούλου είπε...

Γλυκιά μου Κατερίνα, σε ευχαριστούμε πολύ για τα γλυκά σου λόγια!!!!Συνέχισε να μας δίνεις δημιουργική έμπνευση με το φωτεινό σου ιστολόγιο!!

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album