Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ιστορίες με ιππότες, κουμπαράδες και χαρτάκια από cup cake!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο συνεχίζουμε να γράφουμε όμορφες ιστορίες, ονειρεμένα παραμύθια που θα ζήλευε κάθε σοφός συγγραφέας! Οι ιδέες των παιδιών πολλές, αστείρευτες, πασπαλισμένες με χρυσόσκονη κάθε φορά με εκπλήσσουν. Την Παρασκευή ασχοληθήκαμε πάλι με την ομαδική συγγραφή ενός όμορφου παραμυθιού που περιλαμβάνεται ως τελευταία άσκηση στο τετράδιο εργασιών της Γλώσσας μας. Ο χώρος που υπάρχει για να γράψουν τα παιδάκια είναι πολύ μικρός και γι' αυτό το λόγο θεωρήσαμε καλύτερο να γράψουμε το παραμυθάκι μας στο τετράδιο εργασιών της Γλώσσας μας! Τα δευτεράκια μου είπαν τις ιδέες τους, φτιάξαμε βήμα- βήμα το παραμυθάκι μας, το εμπλουτίσαμε, το εξελίξαμε και βρήκαμε και ένα όμορφο τέλος για τους πρωταγωνιστές του! Στη συνέχεια εικονογραφήσαμε την ιστοριούλα μας! Τελικά ο γενναίος ιππότης ελευθέρωσε τη φυλακισμένη πριγκίπισσα με το κλειδί που του έδωσε ο μάγος! Ορίστε λοιπόν μερικά από τα γραπτά των μικρών μου μαθητών:








 Επειδή βέβαια την 31η Οκτωβρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης είπα στα παιδάκια να φέρουν άδεια κουτιά από γάλα, τα οποία μεταμορφώσαμε σε κουμπαράδες με πολύ απλό, εύκολο και σχεδόν ανέξοδο τρόπο! Παίρνουμε τα κουτιά, βγάζουμε προσεκτικά την ετικέτα(κάποια παιδιά μου την έφεραν ήδη βγαλμένη), κολλάμε γύρω-γύρω χαρτοταινία, ζωγραφίζουμε, δένουμε κορδέλες ή κολλάμε διάφορες φατσούλες! Εμείς προτιμήσαμε ήρωες του disney! Οι κουμπαράδες μας έγιναν κάπως έτσι:



Έδωσα και τα πρώτα βραβειάκια, μια και οι μαθητές μου κοπιάζουν πολύ και είναι πολύ υπερήφανοι όταν παίρνουν αυτά τα μαγικά χαρτάκια που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πολύχρωμο χαρτάκι Α4 με τα συγχαρητήρια λόγια της κυρίας και ένα γλυκό καρτούν! Από πέρσι είχα δώσει κάποια βραβειάκια στους μαθητές μου, όταν επιτύγχαναν κάποιο στόχο που είχαμε βάλει, όταν έκαναν μία πολύ ωραία εργασία στην τάξη! Επιβραβεύαμε και την όμορφη και ευγενική συμεριφορά, την αλληλοβοήθεια προς τους συμμαθητές μας. Εδώ να προσθέσω πως είμαστε μία τάξη με μεικτό πληθυσμό, καθώς τα περισσότερα παιδάκια δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα στο σπίτι και δεν έχουν τις γλωσσικές επιδράσεις που έχουν άλλα παιδάκια, έχουν τη δική τους γλώσσα που όμως δεν έχει σύμβολα γραπτής απεικόνισης. Λοιπόν, τα παιδάκια που κατανοούσαν πιο γρήγορα βοηθούσαν κάποια που δυσκολεύονταν, κάτι που το συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα για να λειτουργεί πιο ομαλά η τάξη μας! Ορίστε λοιπόν τα βραβειάκια που δώσαμε! Η απονομή τος έγινε στο τέλος του μαθήματος, όπου καλέσαμε τους υπό βράβευση μαθητές και τους καταχειροκροτήσαμε!


Φτιάξαμε και τη μικρή κατασκευούλα μας για να κλείσουμε την εβδομάδα και να υποδεχθούμε το Σαββατοκύριακο! Την ιδέα την πήρα από το Blog της Κατερίνας. Μου άρεσε πολύ γιατί με πολύ απλά υλικά, με φορμάκια από cup cake είχε δημιουργήσει ένα όμορφο, γλυκό και χαριτωμένο φθινοπωρινό καδράκι! έψαξα στα ντουλάπια μου και βρήκα κάποια παλιά που είχα αγοράσει και αμέσως σκέφτηκα να τα αξιοποιήσουμε δημιουργικά! Τα δευτεράκια μου έφτιαξαν αληθινά τοπία στη βροχή και πολύχρωμες ομπρελίτσες που τις έπαιρνε ο αέρας!!!








2 σχόλια :

Εvangelia είπε...

Πολύ όμορφα όλα!Μπράβο!

Ελένη Χρυσανθακοπούλου είπε...

Ευχαριστώ πολύ πολύ για τα όμορφά σου λόγια!!!

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album