Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Δώσε την αγάπη σου, σαν μια καραμέλα!

        Προτελευταία μέρα στο σχολείο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων εκκλησιαστήκαμε και ακούσαμε τα λόγια του ιερέα να μιλά για προσφορά προς το συνάδελφο και αληθινή αγάπη χωρίς συμφέρον ή ανταπόδοση, πολύ εύκολο να το λέμε, δύσκολο πολλές φορές να το πράττουμε....Τι πιο όμορφο και ταιριστό λοιπόν από το να μιλήσουμε για την αγάπη και μέσα στην τάξη μας! Την προηγούμενη μέρα η κυρία Ιωάννα και η υπέροχη τάξη της διάβασε το κείμενο "Δώσε την αγάπη" από το ανθολόγιό μας της Αγγελικής Βαρελλά και πραγματικά ήταν νομίζω το πιο ταιριαστό και κατάλληλο κείμενο για την περίοδο των Χριστουγέννων. 
         Σε μία τάξη ενός σχολείου, έρχεται ένας καινούριος μαθητής από την Πολωνία, ο Γιάννους που προκαλεί αντιδράσεις στους μαθητές. Η δασκάλα τους για να κατευνάσει τα πνεύματα και να συμφιλιώσει τους μαθητές διοργανώνει μία γιορτή της φιλίας, όπου οι μαθητές πρέπει να ανταλλάξουν δωράκια. Δυστυχώς όμως κανείς μαθητής δε σκέφτεται να ανταλλάξει με το Γιάννους! Ο ίδιος όμως μοιράζει σε όλους από ένα μήλο λέγοντας τη φράση: "Δώσε την αγάπη, όπως δίνεις ένα μήλο, έτσι απλά", γιατί η αγάπη έτσι πρέπει να προσφέρεται, απλά και μέσα από την καρδιά μας για να είναι αληθινή.
       Το κείμενο από πλευράς μηνυμάτων είναι εξαιρετικό και μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στην οικοδόμηση πνεύματος αλληλεγγύης μέσα στην τάξη. Η τάξη μας επειδή είναι μεικτού δυναμικού ήταν ο τέλειος αποδέκτης του μηνύματος! Διαβάσαμε αρχικά το κείμενο, κάναμε ερωτησούλες κατανόησης και μετά δίναμε απλόχερα την αγάπη μας με όποιον τρόπο θέλαμε χωρίς καν να μας ζητηθεί! Το τι αγκαλιές κάναμε, το τι φιλάκια δώσαμε, το τι μολύβια χαρίσαμε δε περιγράφεται! Η αγάπη μας απλώθηκε σε όλη την τάξη μας και μακάρι όλοι να τη νιώσαμε πολύ βαθιά!


Στη συνέχεια φτιάξαμε μικρές καρδούλες, όπου πάνω κολλήσαμε μικρές καραμελίτσες. Το σύνθημά μας τώρα ήταν "Δώσε την αγάπη σου, σαν μια καραμέλα". Τα παιδάκια πήραν το καθένα από μία καρδούλα, όπου επάνω έπρεπε να γράψουν το όνομα του αποδέκτη. Βασικός όρος ήταν κάθε μαθητής να λάβει μόνο μία καρδούλα με καραμέλα, για να διασκορπιστεί η γλύκα της αγάπης σε όλη την τάξη μας! Έτσι και έγινε! Η φρουτένια γεύση της καραμέλας μας έκανε να νιώσουμε δυνατά τη γεύση της αγάπης που ξεχείλισε την τάξη μας!Την Παρασκευή φτιάξαμε και τις τελευταίες μας  χριστουγεννιάτικες καρτούλες!
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album