Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Διανύουμε όμορφες χειμωνιάτικες μέρες στην τάξη μας!!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο βρισκόμαστε στην 9η ενότητα  στη Γλώσσα μας "Που λες είδα...." και ασχολούμαστε με το γραμματικό φαινόμενο των επιθέτων. Δύσκολο για παιδάκια δευτέρας μια και πολύ συχνά συγχέονται με τα ουσιαστικά, αλλά κάθε φορά για να ξεκαθαρίσουμε το επίθετο που χρησιμοποιούμε αναφέρουμε και τα τρία γένη του και έτσι αυτό το κάνει λιγότερο πολύπλοκο. Μία όμορφη και διασκεδαστική άσκηση που κάναμε για να χρησιμοποιήσουμε πολλά επίθετα προφορικά και γραπτά είναι αυτή που δίνεις στους μαθητές ένα ουσιαστικό και αυτοί προσπαθούν να το στολίσουν με όσο το δυνατόν περισσότερα επίθετα. Γράψαμε λοιπόν σε πολύχρωμα χαρτάκια από ένα ουσιαστικό σε κεντρικό σημείο και γύρω από αυτό έπρεπε γράψουμε επίθετα που του ταιριάζουν. Στη συνέχεια κάθε ομαδούλα έπαιρνε το δικό της. Η δραστηριότητα άρεσε πολύ στα παιδιά και μου ζήτησαν να τους γράψω περισσότερα από τρία ουσιαστικά για να τα στολίσουν!! Δείτε τι έγινε:







Δε μείναμε όμως μόνο εδώ, αλλά επεκτείναμε τη δραστηριότητα και στο τετράδιο εργασιών, όπου ζήτησα από τα παιδάκια να περιγράψουν ένα αντικείμενο ή ένα πρόσωπο από την τάξη μας χρησιμοποιώντας πολλά επίθετα. Οι υπόλοιποι έπρεπε να μαντέψουν σε ποιο ακριβώς πράγμα αναφέρονται οι συμμαθητές τους. Και αυτή η δραστηριότητα άρεσε πολύ στα παιδιά, όπως και κάθε τι που κάνουμε εκτός βιβλίου. Να μερικές από τις προσπάθειές τους:





Μάθαμε και για τα επίθετα που έχουν αντίθετη σημασία. Σε συνδυασμό με τις ασκήσεις του τετραδίου εργασιών κάναμε και άλλες ασκησούλες είτε προφορικά, είτε γραπτά, όπου βρίσκαμε γράφαμε διάφορα επίθετα, βρίσκαμε τα αντίθετά τους, τα κυκλώναμε και τα ζωγραφίζαμε.





Στα Μαθηματικά είμαστε στο κεφάλαιο 18, όπου και πάλι ασχοληθήκαμε με προβληματάκια πολλαπλασιασμού, αλλά και με τις αγαπημένες μας τσουλήθρες!! Πολύ συχνά κατασκευάζουμε κι εμείς στον πίνακα τσουλήθρες, όπου ξεκινάμε από κάποιον αριθμό και κατεβαίνουμε τόσα βήματα, όσα μας δείχνει στο κάθε σκαλοπάτι! Μπορούμε να κατεβαίνουμε δεκάδες ή μονάδες.

Στην Ευέλικτη Ζώνη μιλήσαμε για το Χειμώνα, κατασκευάσαμε τα δικά μας χιονανθρωπάκια και πιγκουινάκια και τα χρησιμοποιήσαμε για το ομαδικό μας κολλάζ. Μάλιστα στα χιονανθρωπάκια μας βάλαμε και πολύ βαμβάκι και τα στολίσαμε όπως επιθυμούσαμε.


Φτιάξαμε και τις δικές μας ζωγραφιές για το Χειμώνα υπό τους ήχους της ονειρεμένης μελωδίας του Vivaldi από τις καταπληκτικές τέσσερις εποχές! Αξίζει να ακουστεί στην τάξη και να λειτουργήσει ως ερέθισμα δημιουργίας και καλλιτεχνικής απόλαυσης. Μάλιστα επειδή οι ζωγραφιές ήταν πολύ όμορφες, αν κα τα παιδάκια τα περιόρισα προκειμένου να μη χρησιμοποιήσουν ζωηρά χρώματα, αλλά χρώματα σε χειμωνιάτικες αποχρώσεις για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα χειμωνιάτικο τοπίο, αλλά και να γνωρίσουμε περισσότερο τις αποχρώσεις του καφέ, του πορτοκαλί και του γκρι, φτιάξαμε και ένα όμορφο βιντεάκι που αποδεικνύει την καλλιτεχνική δράση τους!























 Ορίστε και το βιντεάκι μας με όλες τις ζωγραφίτσες συγκεντρωμένεςστην πιο πάνω ανάρτηση!

Κλείνουμε με το γραμματάκι της αγαπημένης μας Ιωάννας και της υπέροχης τάξης της!!Μα πόσο πολύ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη, την αγάπη και τη φιλία σας!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album