Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Συνεχίζουμε να μοιράζουμε και τα πηγαίνουμε καλά!!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο αφιερώσαμε και άλλη ώρα σήμερα για να μάθουμε να διαβάζουμε την ώρα και νομίζω ότι σε λίγο θα βλέπουμε παντού ρολόγια. Σήμερα αφού κάναμε την καθιερωμένη εξάσκησή μας στον πίνακα φτιάχνοντας το μεγάλο ρολόι και στριφογυρίζοντας τους καημένους τους δείκτες, προχωρήσαμε λίγο παραπάνω μαθαίνοντας και την ψηφιακή αναπαράσταση της ώρας, προσέχοντας όχι μόνο να τη δείχνουμε στο ρολόι, αλλά και να τη διαβάζουμε σωστά, καθώς όταν είμαστε στο "παρά", η ώρα πηγαίνει μπροστά ένα βηματάκι(για παράδειγμα όταν έχουμε 23:50, διαβάζουμε 12 παρά δέκα, γεγονός που δυσκολεύει λιγάκι, αλλά θα γίνει από μόνο του φυσικά καθώς τα παιδάκια μεγαλώνουν. Ούτως ή άλλως όλοι ξέρουν την ώρα, γιατί είναι αναγκαιότητα στη ζωή μας!) Σήμερα μάλιστα φτιάξαμε μερικά ρολογάκια που τα κολλήσαμε στο τετράδιό μας για να παίζουμε στο σπίτι και να μαθαίνουμε ευχάριστα την ώρα. Κόψαμε και τους δείκτες και τους φυλάξαμε για να τους χρησιμοποιούμε όποτε παίζουμε την ώρα. Ζήτησα από τα παιδάκια να φτιάξουν τρελά ρολογάκια και τα περισσότερα από αυτά ήταν πραγματικά απίθανα!!






Δεν μείναμε όμως εδώ, θελήσαμε να γράψουμε όμορφες καρτούλες ευχετήριες για τους φίλους, τους συγγενείς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους, αφού μάθαμε για τα χρονικά επιρρήματα που είναι πολύ σημαντικά(προχθές, χτες, μεθαύριο, του χρόνου, πρόπερσι), τα οποία χρησιμοποιήσαμε σε προτασούλες. Για να κάνουμε το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον έκανα διάφορες ερωτήσεις: Αν φέτος έχουμε 2014, το έτος 2013 τι ήταν ή το 2015 τι θα είναι; Αν σήμερα είναι Τρίτη, ποια μέρα θα έχουμε μεθαύριο, ή ποια μέρα ήταν χτες; Το ίδιο κάναμε και με τις λέξεις που δηλώνουν τα πρόσωπα της οικογένειας, τα οποία συναντήσαμε σε άσκηση του τετραδίου εργασιών(προγιαγιά, θείος, θεία, ξάδελφος...): Ο παππούς του παππού σου τι είναι; Η αδελφή της μαμάς; Το παιδάκι του αδελφού/αδελφής της μαμάς σας; Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως τα παιδάκια απαντούσαν με τόση μεγάλη ευχέρεια και αναρωτιέμαι αν εμείς τα γνωρίζαμε όλα αυτά στη δική μας σχολική ηλικία, καθώς απατεί και κάποια νοητική διεργασία.













Φτιάξαμε και την κυρά Σαρακοστή, γιατί τα παιδάκια μου ζήτησαν να τη φτιάξουμε, όπως είχαμε κάνει και πέρσι, μόνο που αυτή τη φορά τη ζωγραφίσαμε και ενώσαμε τις δύο άκρες της για να μπορεί να στέκεται και να της κόβουμε εύκολα τα ποδαράκια. Να πώς τη φτιάξαμε:(Το πατρόν το βρήκα έτοιμο από το διαδίκτυο, όταν πάτησα κυρα Σαρακοστή σε 3D)




Μαζί με όλα τα παραπάνω, κάναμε και πολλές ασκησούλες στα πρώιμα στάδια της διαίρεσης, όπου δουλέψαμε πάλι με εικονογραφημένα προβληματάκια, όπου έγραφα την εκφώνηση της ασκησούλας και τα παιδάκια έλυναν με την παρεούλα τους ή ομαδικά. Όλα είχαν έναν ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο έλυσαν τα προβλήματα και έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης. Κάποια χρειάζονταν να ζωγραφίσουν και να μοιράσουν τα αντικείμενα, ενώ κάποια άλλα έβρισκαν τη λύση αμέσως. Η δημιουργικότητά τους όμως αποτυπώθηκε πολύ όμορφα στο απλό χαρτάκι με τα προβλήματα!















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album