Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Καλοκαίρι, καλοκαίρι, τι καλά μας έχεις φέρει;
μερικές από τις εργασιούλες του φακέλου μας, πάντα περιποιημένες από το Νεφελάκι μου, έτσι γιατί οι μαθήτριές μου είναι απίθανες!!!

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, δεν έχουμε χρόνο ή ο χρόνος τρέχει τόσο γρήγορα που δεν το καταλαβαίνουμε!! Σε λίγες μέρες το μικρό blogoσπιτάκι μας θα έχει κλείσει τα δύο χρόνια λειτουργίας του, δύο όμορφα χρόνια που εκπέμπει, δύο χρόνια στα οποία τα τότε πρωτάκια και νυν δευτεράκια μου, μεγάλωσαν, έμαθαν την πρώτη γραφή και ανάγνωση, και σε λίγους μήνες θα γίνουν τριτάκια!! Πόσες ωραίες στιγμές περάσαμε μαζί!! Και μπορεί αρκετές φορές να αγχώθηκα, να πιέστηκα ή να στεναχωρήθηκα, όμως εκείνα ήταν πάντα πολύ συνεργάσιμα και προσπαθούσαν να μου δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό! Ναι, λοιπόν, είμαι μία περήφανη δασκάλα, αφού διδάσκω αυτά τα παιδάκια, όπως και τα προηγούμενά μου, τους πέμπτους και σοφότερους που μαζί περάσαμε και πάλι δύο πολύ όμορφα χρόνια! Και η διδασκαλία είναι πράξη συναισθηματικής και ψυχικής ανταλλαγής και να η συγκίνηση την ώρα του αποχωρισμού!! Βέβαια, έχουμε ακόμα πολλά να δείξουμε από τις σχολικές μας περιπέτειες, αν και μας απομένουν λίγες μόνο μέρες, μέχρι να τελειώσει και αυτή η χρονιά που ήταν πολύ γεμάτη για μένα με ένα σωρό πράγματα, που πολλές φορές είπα πως δεν θα καταφέρω, αλλά πάντα έβρισκα τη δύναμη να συνεχίζω, γιατί η ενέργεια που έπαιρνα ήταν απίστευτη! 

Αυτές τις μέρες στολίσαμε την τάξη μας με διάφορα σημαιάκια για την υποδοχή των φίλων μας από το πρόγραμμα comenius, ζωγραφίσαμε ένα πόστερ υποδοχής, έτσι αυθόρμητα όπως μπορούσαμε, ολοκληρώσαμε το βιβλίο της Γλώσσας μας, μέχρι τα τελευταία ποιηματάκια για το ουράνιο τόξο της τελευταίας ενότητας "Να σου πω τι έμαθα". Μάλιστα τα παιδάκια ζωγράφισαν το ουράνιο τόξο της φαντασίας τους και μέσα σε αυτό έγραψαν διάφορες καλοκαιρινές ευχούλες! Η πιο συγκινητική;"Καλή αντάμωση".  Μάλιστα ζωγράφισαν και διάφορες εικόνες από το τελευταίο ποίημα του βιβλίου μας "Το καλοκαίρι", όπως τις φαντάζονταν και γέμισε η τάξη χρώματα και φαντασία!! Κάναμε όμως και Μαθηματικά, όσο δύσκολο και αν φαντάζει! Παράλληλα με την πράσινη ενότητα ασχοληθήκαμε με τις κάθετες και παράλληλες ευθείες! Ζωγραφίσαμε διάφορα σχηματάκια σε χαρτόνι και ζητούσα από τα παιδάκια να εντοπίσουν τόσο τις κάθετες, όσο και τις παράλληλες ευθείες. Το ίδιο κάναμε και στις σημαίες των χωρών- φίλων μας που θα μας επισκεφθούν! Οι πρόβες μας είναι πολύωρες, αλλά θα μας ανταμείψει όλους το αποτέλεσμα, γιατί τα παιδάκια την ώρα της παράστασης, σαν κάτι μαγικό αν συμβαίνει, είναι όλα απίθανα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album