Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Το ημερολόγιο μίας σχολικής τάξης! Σκηνικά για την 28η Οκτωβρίου!

 Αγαπημένο μου ιστολόγιο, σήμερα οι μικροί μου μαθητές συνεχίσαμε με το ίδιο γραμματάκι και αφού τελειώσαμε την επεξεργασία του στο τετράδιο Εργασιών της Γλώσσας που έχουμε για όλη την επεξεργασία των γραμμάτων, μπήκαμε στο βιβλίο μας, διαβάσαμε το κείμενό μας, εντοπίσαμε το νέο γραμματάκι( στα παιδάκια το γραμματάκι αυτό είναι πολύ προσφιλές και γνωστό, καθώς το γνωρίζουν ήδη από το νηπιαγωγείο και είναι πολύ εύκολο να το συνδέσουν με τον ήχο του). Στη συνέχεια στα παιδιά αρέσει να διαβάζουν το κείμενο ένα-ένα και χαίρονται όταν είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα. Οπότε γράψαμε το κείμενο σε χαρτόνι, εντοπίσαμε το γραμματάκι και εδώ ,κάναμε μαξιλαράκια (συλλαβούλες) για να το διαβάσουμε, κάναμε επανάληψη στις λεξούλες που έχουμε ήδη μάθει ολικά "και"-"όχι", γράψαμε προτασούλες, αφού το "έχει" είναι το πρώτο ρηματάκι που μαθαίνουμε και ενδείκνυται για το σχηματισμό προτάσεων. Προσέχαμε πάντα να ξεκινάμε με κεφαλαίο, να αφήνουμε ευδιάκριτα κενά ανάμεσα στις λεξούλες μας και να βάζουμε το σωστό σημαδάκι στίξης. Τη διαδικασία αυτή την έκανε και η κυρία Ιωάννα με τους μικρούς μαθητές της στην αστεράτη τάξη τους και έχοντας κι εγώ τάξη με πολλά παιδάκια στην Πρώτη πριν από 2 χρόνια θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να επισημαίνεται κάθε φορά η αρχή της πρότασης με κεφαλαίο γράμμα, τα κενά ανάμεσα στις λεξούλες και τα σημεία στίξης (οπότε Ιωάννα μου καταλαβαίνω πόση πολλή ώρα διήρκησε η όλη διαδικασία και σε επαινώ από εδώ!). Στα Μαθηματικά μας είμαστε στη σύγκριση των αριθμών. Σήμερα δουλέψαμε με τα κυβάκια μας όπου τοποθετούσαμε κυβάκια αριστερά και δεξιά και μετά τα παιδάκια έκαναν αγκαλίτσα τον μεγαλύτερο αριθμό. Η μυτούλα της αγκαλίτσας(το σύμβολο ανισότητας το κάναμε με κυβάκια δίνοντας το κατάλληλο σχήμα) δείχνει πάντα τον μικρότερο. Στη συνέχεια επεξηγούσαμε και αυτό που κάναμε αναφέροντας τις έννοιες "μικρότερο από" ή μεγαλύτερο από" ή "ίσο". Βέβαια εν όψει της Εθνικής μας επετείου δεν άφησα τα πρωτάκια μου παραπονεμένα. Σε χαρτονάκια φτιάξαμε το "όχι" και εκείνα το διακόσμησαν με δαχτυλομπογιές.
,
Με τους μεγάλους μαθητές μου και με αφορμή άσκηση στη Γλώσσα (4ο κεφάλαιο- Διατροφή)  μιλήσαμε για τη διαφήμιση και τον πειστικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τα προϊόντα. Στη συνέχεια τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους διαφημίσεις χρησιμοποιώντας όμορφες εικόνες και ευρηματικά σλόγκαν! Επιπλέον με τη μέθοδο της χαρτοκοπτικής και του συλλογικού κολλάζ, ολοκληρώσαμε το σκηνικό μας για τη γιορτούλα μας τη Δευτέρα και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί ήταν κάτι αυθόρμητο και δημιουργήθηκε πολύ εύκολα, πάντα με τη συνδρομή των παιδιών!
Η τάξη μας πανέτοιμη για τη γιορτούλα της Εθνικής μας επετείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album