Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το ημερολόγιο μίας σχολικής τάξης!Αγαπημένο μου ιστολόγιο, με τις μικρές μου της Πρώτης, έχουμε μπει ήδη στο νέο γραμματάκι μας και το επεξεργαζόμαστε με κάθε τρόπο, το οπτικοποιούμε, το χρωματίζουμε, το συμπληρώνουμε σε λεξούλες, το κυκλώνουμε, το συλλαβίζουμε, το διαβάζουμε. Μάλιστα σε άσκηση του Τετραδίου Εργασιών μάς ζητείται να αναφέρουμε ήρωες από παραμύθια και έτσι τα παιδάκια σκέφτηκαν διάφορους τίτλους, τους γράψαμε και έπειτα κόψαμε εικόνες με τους ήρωες (που βήκαμε στο διαδίκτυο) από το παραμύθι "Τα 3 μικρά γουρουνάκια", όπου οι μαθητές έδωσαν τη δική τους πινελιά στην αφήγησή του και η κυρία ενείχε ρόλο συγγραφέα αποτυπώνοντας τη σκέψη τους.  Η συγκεκριμένη δραστηριότητα απαιτεί αρκετή δημιουργική ώρα, αν αποφασιστεί να γίνει με εμβάθυνση και να εμπλακούν και άλλες δραστηριότητες, όπως δραματοποίηση, παραμυθοσαλάτες, παραλλαγές της πλοκής των παραμυθιών. Στο τέλος πήραμε μικρά χαρτάκια post it και γράψαμε επάνω όλες τις συλλαβούλες που έχουμε μάθει. Ζητούσα από τα παιδάκια να μου σχηματίσουν μία λεξούλα, χτυπούσαμε δυνατά παλαμάκια φωνάζοντας κάθε φωνούλα και έτσι σχηματίζαμε πολύ εύκολα και διασκεδαστικά κάθε λέξη! Το παιχνιδάκι ενθουσίασε τα παιδιά και είναι πολύ απλό, το μόνο που χρειαζεται είναι αυτά τα μαγικά χαρτάκια που αν έχουν και σχεδιάκια, ακόμα καλύτερα!Με την Πέμπτη, στο διάστημα αυτό βρισκόμαστε στα δεκαδικά κλάσματα και τους δεκαδικούς αριθμούς. Με τους μαθητές δημιουργήσαμε το φυλλάδιο του δεκαδικού αριθμού, όπου παίρνουμε ένα απλό φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση. Στην εξωτερική πλευρά γράφουμε την αξία θέσης των ψηφίων και στην εσωτερική παραδείγματα αριθμών (το κάναμε αυτό γιατί παιδάκια μου ξεχνούσαν ότι μετά το κόμμα βρίσκεται πρώτα η θέση των δεκάτων, μετά των εκατοστών και μετά των χιλιοστών). Επιπλέον κάναμε και αρκετές ασκησούλες με μοτίβα, όπου υπολογίζαμε την αξία του μοτίβου με δεκαδικά κλάσματα.


Με την Έκτη ασχοληθήκαμε με τα δύο είδη δευτερευουσών προτάσεων, όπως παρουσιάζονται στο 4ο κεφάλαιο του βιβλίου της Γλώσσας μας, αλλά και με τα άρθρα. Τα παιδάκια εντόπισαν τις δευτερεύουσες προτάσεις μέσα σε παραδείγματα άσκησης του βιβλίου μας και τις χρωμάτισαν με διαφορετικό χρώμα τις κύριες και με διαφορετικό τις δευτερεύουσες. Στη συνέχεια έγραψαν τις δικές τους προτάσεις και οπτικοποίησαν το περιεχόμενό τους.


 


Να και μία φωτογραφία από την περιήγησή μας στο χωριό!!Περάσαμε πολύ όμορφα! Δε χρειάστηκε ούτε μία φορά να πούμε : "Κάντε άκρη!!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album