Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Το κουτί των μηνυμάτων!

Είναι από τις μέρες εκείνες που αφήνουμε μηνύματα και σημειώματα, μικρά, μεγάλα, μηνύματα πολύχρωμα, μηνύματα με ζωγραφιές, έχει γεμίσει η τάξη μας ένα σωρό μηνύματα που που γράφουμε στο φίλο, τη φίλη, τη μαμά, το μπαμπά που έτυχε να μην τους βρούμε σπίτι και είναι ανάγκη να τους ενημερώσουμε για κάτι. Σήμερα γράψαμε τα δικά μας μηνύματα που όμως απευθύνονταν σε κάποιο συμμαθητή μας. Εφοδιαστήκαμε με όλα τα απαραίτητα και αρχίσαμε να γράφουμε το μήνυμά μας. Στη συνέχεια το τυλίξαμε και το δέσαμε με ένα κορδελάκι. Το βάλαμε μέσα στο κουτί των μηνυμάτων και περιμέναμε μέχρι να έρθει η σειρά μας να τραβήξουμε από το κουτάκι ένα τυχαίο μήνυμα, να το διαβάσουμε και να το δώσουμε σε αυτόν που απευθυνόταν. Η αγωνία είχε αρχίσει καθώς όλα τα παιδάκια ήθελαν να γίνουν αποδέκτες ενός μηνύματος απο το συμμαθητή τους!












Αφού γράψαμε και τα μηνυματάκια μας και ελέγξαμε και την ορθογραφία μας(είχαμε επιλέξει για ορθογραφία το σημείωμα της Χαράς), είπα στα παιδάκια να γράψουν και άλλα μηνυματάκια, ό,τι επιθυμούσε το καθένα και για οποίον παραλήπτη επιθυμούσε. Τα περισσότερα ήταν καταπληκτικά, με φαντασία και πολύ δημιουργικότητα!





Στα Μαθηματικά μας βρισκόμαστε στο 13ο κεφάλαιο και μαθαίνουμε για τα γεωμετρικά στερεά, ολοκληρώνοντας τις ασκήσεις του τετραδίου εργασιών. Κάποιες ασκησούλες για να μπορούν να γίνουν περισσότερο κατανοητές,  τις οπτικοποιούμε και τις μεταφέρουμε στον πίνακα, βάζοντας και τα κατάλληλα σχηματάκια. Είναι πολύ βοηθητικό για τα παιδιά, γιατί συνεχώς κι αυτά ρωτάνε που μπορούν να γράψουν σε αυτό το τόσο μπερδεμένο βιβλίο που δεν έχει προβλέψει να αφήσει αρκετό χώρο για τη γραφή των απαντήσεων. Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με το τάνγκραμ, όπως προβλέπει και η άσκηση του βιβλίου μας, ενώ κόψαμε από το παράρτημα (τα παράρτημα του βιβλίου μας είναι εξαιρετικά βοηθητικό καθώς περιλαμβάνει επαρκές εποπτικό υλικό για κάποιες ενότητες) τα κομμάτια του τάνγκραμ προσπαθώντας ενώνοντάς τα να βρούμε νέα σχήματα!








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album