Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Βιβλία γραμματικής, προπαίδεια και πολλαπλασιασμοί!

Τι να κάνουν άραγε τα δευτεράκια μου, από τότε που έγραψα για αυτά για τελευταία φορά; Είμαστε ήδη στη μέση του κεφαλαίου "Τι βιβλίο είναι αυτό" και μαθαίνουμε παίζοντας με το λεξικό μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου με την αλφαβητική σειρά είναι τόσο ευχάριστες που θέλουν να συμμετέχουν όλοι με μεγάλη χαρά. Παρ' όλα αυτά προσπαθούμε να επαναλαμβάνουμε με κάθε τρόπο ό,τι γραμματικό φαινόμενο έχουμε μάθει σε προηγούμενα κεφάλαια, αφού το παρόν κεφάλαιο, δεν έχει κάτι ιδιαίτερα δύσκολο να μας διδάξει. Έτσι για να κάνουμε και μία μικρή αξιολόγηση σε αυτά που έχουμε μάθει, μοίρασα στα παιδάκια διάφορα φυλλάδια γλώσσας με διάφορες ασκησούλες γραμμένες με διάφορα μαρκαδοράκια(στους μαθητές μου αρέσει πολύ και μου ζητούν κάθε φορά και άλλες ασκησούλες έτσι γραμμένες, οπότε το επιδιώκω με κάθε ευκαιρία, γιατί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον) και ζήτησα από τα παιδάκια να εργαστούν ατομικά το καθένα. Στη συνέχεια πρόσθεσαν και τις δικές τους χρωματικές πινελιές και έκαναν κάτι φύλλα εργασίας σκέτα έργα τέχνης! Όταν συγκεντρώθηκαν όλα, φτιάξαμε και ένα όμορφο βιβλίο γραμματικής της τάξης μας και το βάλαμε μέσα σε ένα πάνινο σακουλάκι κρεμώντας το από την κρεμάστρα της τάξης μας. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε 19 τέτοια σακουλάκια, προκειμένου κάθε μαθητής να πάρει από ένα στο τέλος της χρονιάς. Θα περιλαμβάνει συλλογικές εργασιούλες όλων των παιδιών και νομίζω πως θα είναι ένα όμορφο αναμνηστικό δωράκι.





















Στα Μαθηματικά μας προχωρήσαμε μέχρι την προπάιδεια του 3 και του 6. Είχαμε ήδη κάνει του 3 και προσπαθήσαμε σήμερα να συνθέσουμε το 6 ως το διπλάσιο. Για πρώτη επαφή τα δευταράκια μου νομίζω ότι τα πήγαν πολύ καλά, προσπαθήσαμε να την πούμε και με ρυθμό, βάζοντας τις φορές στα χεράκια μας. Το αντίστοιχο κεφάλαιο στο βιβλίο του μαθητή μας πήρε πολύ λίγο χρόνο, αφού προβάλαμε τις ασκησούλες του βιβλίου στον πίνακα και το δουλέψαμε όλο μέσω του προτζέκτορα, με αποτέλεσμα να μη χάσουμε πολύ χρόνο στο να επισημαίνουμε κάθε φορά που γράφουμε ή να γράφουμε όλες τις ασκήσεις στον πίνακα. Μπορώ να πω ότι είναι τόσο εύχρηστο εργαλείο που όχι μόνο εμπλουτίζει το μάθημα, αλλά είναι άκρως κατατοπιστικό και ελκυστικό για τα παιδάκια. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε συνέχεια. Έπειτα κάναμε διάφορες ασκησούλες πολλαπλασιασμού και προπαίδειας.










2 σχόλια :

Unknown είπε...

Eλένη καταπληκτική η δουλειά σου που δημοσιεύεις κάθε φορά στο ιστολόγιο σου.!!
Η καθηγήτρια ΠΕ 19
Καρυτινού Ασημίνα

Ελένη Χρυσανθακοπούλου είπε...

Ασημίνα μου, ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ!!Τέτοια όμορφα σχόλια μας δίνουν μεγάλη δύναμη!!Σε ευχαριστούμε γλυκό μου κορίτσι!!

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album