Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Παίξαμε στη βιβλιοθήκη και επισκεφθήκαμε το λαογραφικό μουσείο!!

Και αφού φτιάξαμε το μικρό μας λαογραφικό μουσείο στην τάξη μας, με αρωγούς τους γονείς και τις αγαπημένες γιαγιάδες μας που όλο και κάτι παλαιό είχαν στο σεντουκάκι τους, αποφασίσαμε με την παράλληλη τάξη της κυρίας Ρούλας να επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο της πόλης. Βέβαια, η επισκεψούλα μας συνδυάστηκε με τη συμμετοχή των μαθητών σε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας που έχει τίτλο :"Φτου και βγαίνω στη βιβλιοθήκη μου πηγαίνω", όπου υπέροχοι άνθρωποι πραγματοποιώντας εθελοντική δράση ενέπλεξαν τα παιδάκια σε δραστηριότητες εκπαιδευτικού περιεχομένου. 

Το φυλλάδιο που έφτασε στο σχολείο μας ανέφερε πως μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε μία πληθώρα προγραμμάτων και στο γνωστκό αντικείμενο που θα επιθυμούσαμε και θα ενδιέφερε τα παιδιά. Εμείς διαλέξαμε τη θεματική ενότητα των ζώων και τη δραστηριότητα με την τροφική πυραμίδα. Στο πρώτο σκέλος, τα παιδάκια μοιρασμένα σε ομάδες παρακολούθησαν ένα ντοκυμαντέρ με τα ζώα της Σαβάνας και κάθε φορά ο εμψυχωτής επέβαλε ερωτήσεις με δυνατότητα επιλογής τριών προβλεπόμενων απαντήσεων. Κάθε φορά τα παιδάκια σήκωναν το γράμμα της απάντησης που αντιπροσώπευε την επιλογή τους και ανάλογα προχωρούσαν με την ομάδα τους τετράγωνα στο επιτραπέζιο παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος ασχοληθήκαμε με την τροφική πυραμίδα, όπου ζητήθηκε από τα παιδιά να τοποθετήσουν καρτελίτσες με διάφορες τροφές στο σωστό μέρος της τροφικής πυραμίδας. Κάθε παιδάκι έριχνε το ζάρι και ανάλογα με το χρώμα επέλεγε την αντίστοιχη τροφή για να την τοποθετήσει στην τροφική πυραμίδα. 

Μπορούμε να πούμε ότι είχαμε ένα ευχάριστο δίωρο με πολύ κέφι και ενθουσιασμό και γι' αυτό ευχαριστούμε τους καταπληκτικούς εμψυχωτές που έδρασαν υπέροχα με τα δευτεράκια μας αλλά και να επικροτήσουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που εμπλέκουν τα παιδάκια σε διάφορες δραστηριότητες πέρα του προκαθορισμένου σχολικού προγράμματος. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το λαογραφικό μουσείο, όπου μας ξενάγησε η κυρία Πάλλα σε ένα χώρο οργανωμένο θεματικά, στον οποίο ήρθαμε σε επαφή με τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας, αλλά και μάθαμε για τη ζωή των ανθρώπων στα παλαιότερα χρόνια με όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν! Γνωρίσαμε την πρώτη μορφή ενός απλού σπιτιού (το παραγώνι), όπου οι άνθρωποι ζούσαν όλοι μαζί και κοιμούνταν όλοι μαζί, μετά είδαμε την εξέλιξη της ζωής τους, όταν μεταφερθήκαμε σε ένα δωμάτιο σπιτιού και μετά είδαμε πώς εξελλίσσεται η ζωή τους όταν οι ίδιοι δημιουργούν τη σάλα για να μπορούν να υποδέχονται τους επισκέπτες τους και να κοινωνικοποιούνται. Μάθαμε για τα παλιά επαγγέλατα, γνωρίσαμε μερικά από τα παιχνίδια των παιδιών εκείνη την εποχή και θαυμάσαμε τις παραδοσιακές στολές! Περάσαμε υπέροχα και θα το επαναλάβουμε!! Να και οι φωτογραφίες από τη δράση μας:
































Γράψαμε και ένα μεγαλο ευχαριστώ για τους ανθρώπους που μας ξενάγησαν!!





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album